Starity

Ónodi Eszter hatalmas sikert aratott Monte Carlóban

2013. június 15. 20:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gyönyörű magyar színésznő nem igazán hitt abban, hogy díjazzák a játékát, mégis ő kapta meg a legjobb színésznőnek járó díjat a Monte Carló-i televíziós fesztiválon.

hirdetés
Ónodi Eszter hatalmas sikert aratott Monte Carlóban
Fotó: Katona József Színház/Trokán Nóra

Június 13-án hatalmas sikert aratott Deák Krisztina (a szintén Arany Nimfa-díjas Jadviga párnájának rendezője) Aglaja című filmje a legrangosabb európai televíziós fesztiválon, Monte Carlóban, ahol összesen négy díjat zsebelhetett be.

A tavaly októberben bemutatott Aglaja három kategóriában kapott jelölést, és mindháromban meg is nyerte az Arany Nimfa-díjat – ez a dráma érdemelte ki a legjobb tévéfilmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb női főszereplőnek (Ónodi Eszter) járó elismerést. Ráadásul neki ítélték a Monacói Vöröskereszt különdíját is.

A film egy zsonglőrként dolgozó anya és az őt féltő lánya különleges kapcsolatát mutatja be a rendezőnő egyedi látásmódjában és a főszereplőket körülvevő világ is hangsúlyos szerepet kap.

Azonban nem csak az Aglaja dicsekedhet ilyen kiváló eredménnyel, hiszen a dokumentumfilmes kategóriában a népszerű On The Spot című sorozat gázai riportfilmje nyerte el a legjobbnak járó díjat. Cseke Eszter és S. Takács András kitüntetésének értékét az is tovább növeli, hogy több mint harminc éve nem nyert magyar versenyző ebben a kategóriában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek