Starity

A legsikeresebb videoklipek: Lana Del Rey

2013. július 01. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lana Del Rey rejtélyességével és titokzatosságával, egyedi stílusával, valamint a háttérben húzódó ellentmondásokkal került 2011-ben igazán figyelembe. Az ötvenes, hatvanas évek stílusát idéző, sötét hangulatú dalai pedig elismerésre méltó sikert hoztak a 27 éves énekesnőnek.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Lana Del Rey

Born To Die – 2011

2011-ben került fel Lana YouTube-csatornájára a Yoann Lemoine által rendezett klip, s azóta 111 millió ember kattintott a mára Lana legnézettebb és az egyik legjobb kritikai fogadtatásban részesült kisfilmjére. A videó Lana első profi rendezésű klipje, melyben az énekesnő a szerelmet mutatja be a saját szemszögéből: egy templom oltára előtt ülve, tigrisekkel körülvéve énekel, fején virágkoszorúval, mely Lana egyik védjegyévé vált az évek során.

Blue Jeans – 2012

Blue Jeans számához két videó is tartozik. Egyik a Lana által készített, montázsos videó, mely Lana elmondása szerint remek munka, nagy feladatot adva ezzel a jogászainak, akiknek biztosítani kell a szerzői jogi feltételeket. A másik pedig már a profi, illetve végleges verzió, melynek rendezője ugyancsak Yoann Lemoine és témája ismét 2 ember kapcsolata. Lana kisfilmje 60 millió megtekintésnél jár.

Ride – 2012

Lana Del Rey, The Paradise Edition című korongjának első kislemeze a Ride, mely az énekesnő Nevadában töltött időszakáról, valamint annak hatásáról szól. Ugyanez megjelenik a videóban, amely 10 perc hosszúságú, mondhatni igazi kisfilm, melyben Lana egy hosszabb monológgal fejezi ki érzéseit és azt, hogy számára valójában miről is szól az élet. A művésznő látható vad motorosok mögött ülve, illetve hintán is a nevadai sivatag felett. A kritikusok egyöntetűen Lana legjobb kisfilmjének kiáltották ki az általa és Anthony Mandler által rendezett videót és eddig 31 millióan tekintették meg a videómegosztón.

Summertime Sadness – 2012

A videoklipet Spencer Susser és Kyle Newman rendezte és 64 milliós nézettséggel rendelkezik, illetve Lana korábbi, montázsos alkotásaira is utal, ebben a történetben azonban Lana és a másik főszereplő, aki a rendező felesége öngyilkosok lesznek. Lana elmondása szerint a videó egyik üzenete, a lelki szabadság utáni vágyakozás. A kislemez és a videó is nagyon jó kritikai fogadtatásban részesültek.

Video Games – 2011

Az igazi áttörés Lana számára a Video Games, ami egyben az album első kislemeze is volt. A videót maga az énekesnő készítette, ő vágta össze különböző forrásokból, filmekből, ami egyébként Lana legkedvesebb hobbija is egyben. A kisfilm tulajdonképpen egy ízelítő, ami bemutatja az énekesnőt, a művészetét és magát a stílusát, mellyel hatalmas elismerést és rajongótábort sikerült gyűjtenie. Jelenleg 42 milliós nézettségnél jár.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek