Starity

Toy Story 3: 920 millió dolláros bevétel

2010. augusztus 14. 21:09   |   Szerző: xBlondie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Toy Story 3 most a történelem legtöbb bevételű animációs filmje lett. 2010. augusztus 13-án (pénteken) a Disney bejelentette, hogy a film 920 millió dollárt szedett össze.

hirdetés
Toy Story 3: 920 millió dolláros bevétel

920 millió dollár: épphogy csak megelőzte a Shrek 2 bevételét, ami pedig 1 millióval kevesebb.

AToy Story 3 Játékháború szintén a második film a Disney-történelemben, hogy a 400 millió dolláros bevételt átlépje Észak-Amerikában A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse óta.

„1995-ben egy tehetséges csapat a Pixarnál bemutatott egy cowboyt, egy űrhajóst és a barátaikat, akik most a legközkedveltebb karakterek lettek a világon.”


A Toy Story 3 egyébként 2010-es amerikai számítógép-animációs film a Pixar Animation Studios gyártásában és a Walt Disney Pictures forgalmazásában. A második részt több mint tíz évvel követő produkció 2010 júniusában került az amerikai és magyar mozikba, 3D-ben is. A filmet kitörő éljenzéssel fogadta a kritika, s több csúcsot is felállított a jegypénztáraknál.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek