Starity

Mos Def hátborzongató kísérletnek vetette alá magát

2013. július 13. 14:02   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rapper és hollywoodi színész elhatározta, hogy megtapasztalja, hogyan bánnak minden egyes nap az éhségsztrájkot folytató negyvenöt fogollyal a Guantánamo-öbölben (Kuba) található amerikai támaszponton és a hírnevét felhasználva megmutatja a világnak.

hirdetés
Mos Def hátborzongató kísérletnek vetette alá magát

Mos Def – akire a világhírneve miatt esett a választás, hogy véghezvigye a kísérletet – alávetette testét a kínzás egyik modern fajtájának. A Reprieve nevű emberi jogvédő szervezet kérésére vállalta a feladatot, akik az egészet filmre vették. A forgatókönyv erőszakkal etetett korábbi foglyok vallomásán alapult.

A ruháit levette, helyette egy narancsszínű overállt húzott magára, amit a foglyok viselnek. Megbilincselték, majd egy székhez láncolták, olyan erősen, hogy mozdulni se bírt. Ezután az orvosok egy több, mint egy méter hosszú gumicsövet vezettek az orrába, (minden előzetes figyelmeztetés nélkül), hogy a torkán át a gyomrába kerülhessen.

Mos Def nyögött és mozogni próbált, mire többen lefogták. Az egyenlőtlen küzdelem egyre hevesebb lett, a cső kiesett, már az orvosok is remegtek, de folytatniuk kellett a procedurát. A férfi sikoltott, sírt és könyörgött, hogy hagyják abba, és akkor mindenki megdöbbent, mit is tettek és mi történt.

A rapper sokáig nem tért magához a sokkból és amikor már a hazaúton ült az autóban, még akkor is megdöbbenve kommentálta a történeteket. „Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs [ezekről a dolgokról].”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek