Starity

Álnévvel írt detektívregényt J.K. Rowling

2013. július 14. 19:07   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az írónő férfi álnévvel írt egy krimiregényt, ami már meg is jelent idén, és a kritikusok kedvence lett.

hirdetés
Álnévvel írt detektívregényt  J.K. Rowling

Idén áprilisban megjelent egy krimiregény, ami a The Cuckoo's Calling nevet kapta, és egy állítólagos Robert Galbraith írta. Azonban nem maradt sokáig titokban: kiderült, hogy a könyvet álnéven írták, és a R. Galbraith név alatt nem más rejtőzött, mint a Harry Potter szülőanyja, J. K. Rowling.

A könyv nagy sikerre tett szert, és a kritikusok is pozitívan vélekedtek róla, ugyanis szerintük nagyszerű debütáló könyv. Azonban sokaknak szemet szúrt, hogy nagy a gyakorlottság, és a Sunday Times is nyomozásba kezdett – végül rájöttek, hogy a valódi író Rowling. Az írónő beismerte, hogy tényleg álnév. „Felszabadító élmény volt Robert Galbraith. Csodálatos volt reklámozás nélkül írni, és nagy öröm volt számomra, hogy más néven is kaptam visszajelzést.”

A The Cuckoo's Calling című könyv egy magándetektívről szól, Cormoran Strike-ról, aki egy modell halálának körülményei kiderítése érdekében nyomozni kezd. Az amúgy is sikeres könyv eladási bevétele még jobban megnőtt, miután kiderült a 47 éves Rowling turpissága.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek