Starity

142 millió dollárt kaszált idén Bon Jovi

2013. július 16. 15:03   |   Szerző: kat97

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pollstar magazin összeállította 2013 legtöbb bevételt hozó turnéinak listáját. Számos énekes és banda koncertezik jelenleg is, de kimagasló keresetre kevesen tesznek szert.

hirdetés
142 millió dollárt kaszált idén Bon Jovi

2013 januárjától júniusáig az 50 legtöbb bevételt összeszedő turné együtt közel 1,85 billió dollárt értékesített szerte a világban, ez 23%-kal több, mint a tavalyi összeg.

Bon Jovi Because We Can turnéja magasan nyerte meg a versenyt, a banda – igaz, Richie Sambora hiányában – 142,1 millió dollárt zsebelt be Amerikában és Európában. A legendás csapat ezzel még közel sem fejezte be ezt a körutat. A londoni Hyde Park után felléptek már Chicagóban is, de az újabb észak-amerikai leg után szeptemberben irányba veszik Dél-Amerikát, Japánt, és Ausztráliát is. A zseniális gitáros, Sambora saját belátása szerint csupán szeptemberben fog újra csatlakozni, addig Avril Lavigne egykori gitárosa, PhilX helyettesíti. A jegyárak átlagosan 95,60 dollárba kerültek, júliusig 60 koncertet adtak, melyekre 1.486.726 jegyet értékesítettek.

A második helyet a New Jersey-i Bruce Springsteen & The E Street Band kaparintotta meg. Az ő fellépéseikre a jegyárak átlagosan 107,19 dollárba kerülnek.

Harmadik pozícióba a neves The Rolling Stone együttes került, kiknek a 87,7 millió összbevétele elegendő volt a dobogóra jutáshoz, sőt a legtöbbet kereső észak-amerikai turné címet meg is kapták. A Stone csupán 18 koncertet adott, de azokra a jegyek kb. 346,09 dollárba kerültek, nos, ez sem akadályozta a rajongóikat, hiszen 253.296 ember tette előttük tiszteletét.

Taylor Swift 27 koncertet adott Észak-Amerikában, 58,5 millió dolláros teljes bevétellel, amivel a Stone után a második legtöbbet kaszáló észak-amerikai, illetve a nyolcadik legtöbbet kaszáló világ körüli turné lett az övé.

A top 15 világ körüli turnéban – bevétel szerint – feltűnik még Justin Bieber, Pink, Rihanna és a One Direction is. A teljes listákért kattintsatok a Pollstar oldalaira: a 100 legtöbbet hozott világ körüli és észak-amerikai turné.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek