Starity

Slipknot: az új albumra még várni kell

2013. július 15. 21:09   |   Szerző: Darkness

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legutóbbi lemezük, az All Hope is Gone 2008-ban jelent meg, néhány tagjuk rögtön a megjelenés után nekiállt az új daloknak, azonban 2010-ben Paul Gray elhunyt, ami jócskán visszavetette a lendületüket.

hirdetés
Slipknot: az új albumra még várni kell

Ez után csak pár fellépésük volt, minden évben, majd 2012-ben a saját fesztiváljukat is megrendezték, és egy válogatásalbumot is kiadtak. Idén összesen hat fellépést vállaltak be, viszont percről percre közelebb kerülünk a visszatérésük napjához.

Nem rég Shawn Crahan, azaz Clown egy interjúban elmesélte, hogy 2014-ben újult erővel fognak visszatérni – a Slipknot még él, „akár egy főnix, újjáéled hamvaiból és annyi erővel fog küzdeni, akár tíz éve”.

A készülő lemezt a 2001-ben kiadott albumokhoz hasonlította, ami a gyűlöletről szólt – az új sokban fog hasonlítani rá, viszont pont ellenkezőleg, a szeretetre fog épülni, mivel hatalmas szeretet uralkodik náluk, de a legfájdalmasabb formában.

„Mindenki gyászol és mindenki küzd a démonjaival is, de mindenkiben ott van a szeretet is. Mindannyian érezzük, hogy közeleg a pillanat, és egyetlen perccel sem fogunk késlekedni, ha eljön az ideje. De pont attól vagyunk Slipknot, hogy minden örökkévalóságnak tűnik, mire eljutunk oda, hogy új dalokat írjunk, hogy új albumot készítsünk. Ez nem az a banda, amelyik összegányol valami lemezt, hogy elszabaduljon a kiadójától. Adtunk időt magunknak, hogy a múlton rágódjunk, de most már ideje előrefelé haladni!”

Később Joey Jordison hozzáfűzte, hogy testvérük, Paul, még mindig velük van, minden léptüket figyeli, s addig fognak dolgozni, míg el nem készítik az eddigi legjobb lemezüket, mely egy emocionális hullámvasútnak ígérkezik, az elmúlt évek eseményei hatására.

Corey Taylor további részleteket árult el, miszerint a lemez nagyon súlyos és komor lesz, ugyanúgy lesz benne bánat, mint erő. Jelenleg Paul elvesztésének napját foglalja egy dalba.

Dátum még mindig nem ismert, egyelőre a dalok csak papíron készülnek, viszont legkésőbb 2015 elejéig biztosan megjelenik a következő albumuk, Paul helyére továbbra sem terveznek bárkit is bevenni, sőt a lemezükön még olyan dalokat is fogunk hallani, amiben az ő keze munkája is benne van – ugyanis halála előtt még írt néhányat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek