Starity

A látásunkra jobban odafigyelünk, mint a hallásunkra?

2013. július 19. 14:02   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy kanadai cég egy videó segítségével próbálja bebizonyítani, hogy az emberek nagy része jobban figyel a látására, mint a hallására.

hirdetés
A látásunkra jobban odafigyelünk, mint a hallásunkra?

Vajon képesek vagyunk-e észrevenni, hogy a hallásunk nincs éppen rendben csakúgy, mint a látásunk? Egy kanadai cég azt próbálja bebizonyítani, hogy bizony sokkal több figyelmet fordítunk arra, hogy jól lássunk, nem is törődve azzal, hogy a hallásunk milyen.

A hallókészülékek gyártásáról ismert The Union Hearing Aid Centre (UHAC) úgy véli, hogy sokkal fontosabbnak tartjuk a szemünk épségét, mint a hallásunkét. Példaként felhozták azt is, hogy manapság egyre több embernek válik természetessé a szemüvegviselés, miközben néhány személynek a rémálma a hallókészülék.

Erre a nagy egyenlőtlenségre szeretné felhívni az UHAC az emberek figyelmét egy érdekes és elgondolkodtató kampányfilmmel. A néző egy látásvizsgálatnak álcázott hallásteszten esik át ebben a DraftFCB ügynökség által elkészített kisfilmben. De vajon hogy lehet a két érzékszervünket egyszerre letesztelni? A videóban rejlik a válasz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek