Starity

Jared Leto-interjú a Sziget Fesztiválról

2010. augusztus 15. 21:09   |   Szerző: doomegyesi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 30 Seconds to Mars frontembere, Jared Leto zenészként és színészként is egyaránt elismert. A Neonnak sikerült vele egy interjút készíteni még a fellépés előtt.

hirdetés
Jared Leto-interjú a Sziget Fesztiválról

A NEON.hu riportere egy körülbelül 5 perces interjút készített a péntek este hazánkban koncertező 30 Seconds to Mars frontemberével, Jared Letoval. Látszott rajta, hogy fáradt, mégis volt azért energiája egy kis viccelődésre. Amikor arról kérdezték, hogy mik a tervei a jövőben, könnyedén csak ennyit válaszolt: „Talán indulnom kéne Magyarország elnöki címéért”. 

Jared (a továbbiakban J):  Hello, Jared vagyok a 30 Seconds to Marsból.

Neon (a továbbiakban N): Szétnéztél már a fesztiválon?

J: Nem nagyon. Csak áthajtottunk, rögtön ide hoztak minket. Most vagyunk itt először.

N: Most játszotok először Magyarországon. Izgulsz a koncert miatt?

J: Egyáltalán nem. Tök jól érzem magam. Örülök, hogy itt lehetünk. Most jöttünk ide Japánból. Kicsit sétálgattunk ma nálatok. Felmentünk a várba, megnéztük a Lánchidat. Szép volt!

N: Koncert után szétnézel majd a fesztiválon, vagy rögtön irány vissza a hotelbe?

J: Van itt kint egy sátram felverve. Maradok hétvégére, és ott szunyálok majd...

N: Ugye viccelsz?

J: Aha!

N: Mi jön most nálatok? A This is War egy igazi stadionba való rockzenét tartalmazó lemez. Vagy ez már pop? Te hogyan látod?

J: Én sem tudom igazán, ez attól függ, hogy honnan nézed. De én nem gondolom például, hogy a pop valamiféle szitokszó lenne. Csak a legtöbb rockzenekar fél ezt használni. De szerintem ez nem helyes. Hiszen egykor a rock volt a popzene. Most meg olyan, mintja csak a  hip-hop vagy a tánczenék tartoznának bele a popba. Vicces, eddig csak négy MTV-díjra jelöltek minket az Államokban, ebből az egyik az év videója kategória volt.

N: És ez mért vicces?

J: Az volt benne a vicces, hogy akkor mindenki popcsapat volt rajtunk kívül. Jó, ez azért nem az a „muhaha” vicces, de azért egész megmosolyogtató. Ott volt Lady Gaga, Eminem, akik nagyszerű művészek, nincs is semmi baj velük, de olyan, mintha a rock most egy kicsit fura helyen lenne. Ez kihívás, mert most mintha kissebb lenne a rock világa, mint régebben. De ezzel nincs is semmi baj. Nagyszerű idő ez a kreativitásra.

N: A következő albumoktokra akkor most tovább kell fejlesztenetek ezt a stadionos vonalat. Vagy inkább az első album irányvonala felé léptek vissza?

J: Tudod, nem nagyon vagyok annak a híve, hogy megismételjem önmagam, bármiről is legyen szó. Úgy gondolom, hogy az a művész, aki nem előlre felé halad, az visszafejlődik sajnos. Pont azért izgalmas, mert a művészet számomra mindig felfedezés. Leleplezés, újraszületés, újrafeltalálás. Mindig, amikor írok egy új dalt, csinálok egy új lemezt, olyan mintha egy kis részed újjászületne.

N: Eléggé kultikus filmekben szerepeltél. A zenekarod is a legmenőbbek között van a világon. De vajon mi lesz a következő lépés tőled? Most a következő szintre kellene lépned. Mind a filmekkel, mind a zenekarral. Elég nehéz feladatnak tűnik.

J: Talán indulnom kéne Magyarország elnöki címéért. Csak először meg kellene tanulnom magyarul.

N: Ez elég nehéz sajnos.

J: Ja, hallom.

N: Tudsz valamit?

J: Nem szeretném kényelmetlen helyzetbe hozni sem magamat, sem a nyelvet. De Tomo megpróbálhatná. Ő például beszél horvátul. Tudom, hogy tök más nyelv, de ő jó a beszédben meg ezekben az európai dolgokban.

N: A turnétok olyan, mintha egy nagy rakás kaland lenne. De mi teszi azzá a turnézást?

J: Csak a legutóbbi két hétben olyan helyeken jártunk, mint Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Szingapúr. Most itt vagyunk Budapesten, de megyünk Tel-Avivba, Varsóba, és Bécsbe is, aztán meg irány Hollandia, és Mexikóváros. Szóval ez kaland a javából!

N: És a zeneírás kaland neked?

J: Igen, ez egy mód arra, hogy valami olyat hozz lérte, ami örökké élhet. Megteremteni valami folyamatosat az életben, ami maga nem folyamatos.

N: Szeretnél örökké élni?

J: Azt hiszem, hogy bizonyos módon már el is értük ezt.

N: A zenéteken keresztül...

J: Nem csak a zenén, hanem mindenen keresztül.

A videó elérhető itt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek