Starity

Szívroham következtében hunyt el Mel Smith

2013. július 21. 17:05   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatvanéves korában, a londoni otthonában hunyt el a sokoldalú brit komikus, Mel Smith.

hirdetés
Szívroham következtében hunyt el Mel Smith

Az ügynöke megerősítette, hogy az évek óta gyengélkedő színésszel egy szívroham végzett pénteken. A kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Smith a karrierjét a színház világában kezdte, ahol nemcsak színdarabokban játszott, de rendezett is. 1979-ben a televízió felé fordult és hatalmas sikert aratott szatírikus komédiasorozatával, a Not the Nine O'clock Newsszal. Több vígjáték és paródia fűződik a nevéhez és ezekben az években ismerte meg Griff Rhys Jonest, akivel életre szóló barátságot kötött és termékeny munkakapcsolatot folytatott. A komikus jelenetek írása és előadása mellett saját független televíziós társaságot is alapítottak, Talkback Productions néven. Itt mutattak be olyan műsorokat, mint a Da Ali G Show és a Never Mind the Buzzcocks (amelyben a Mighty Booshból ismert Noel Fielding is szerepelt).

De nemcsak a filmvásznon és a televízió képernyőjén aratott sikert, hanem íróként, producerként és rendezőként is. Ő készítette Rowan Atkinsonnal a főszerepben a Bean – Az igazi katasztrófafilm című vígjátékot, valamint A nagy balek című filmet, amelyben Atkinson mellett Jeff Goldblum és Emma Thompson is játszott (a színésznőnek ez volt az első igazi filmszerepe).

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek