Starity

Natalie Portman rendezőként próbálja ki magát

2013. július 23. 22:10   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jeruzsálemben született színésznő az izraeli író, Ámosz Oz Szeretetről, sötétségről című, 2002-es regényének filmadaptációját szeretné elkészíteni. Két rövidfilm után most első nagyjátékfilmjének rendezésére készül.

hirdetés
Natalie Portman rendezőként próbálja ki magát

Natalie Portman eddig mindössze két rövidfilm (Eve; New York, I Love You epizód) kapcsán próbálta ki magát rendezőként, de már régóta dédelgetett vágya, hogy megfilmesítse minden idők egyik legnagyobb izraeli sikerkönyvét, Ámosz Oz Szeretetről, sötétségről című (eredeti címén A Tale Of Love And Darkness) regényét.

Az önéletrajzi jellegű történet a negyvenes-ötvenes évek háború sújtotta Jeruzsálemében játszódik, és Ámosz felnövekedését meséli el. Miután tizenkét évesen átéli egyik legnagyobb tragédiáját, édesanyja halálát, szakít a családdal és a közösséggel, kibucba megy, felveszi az Oz nevet, majd az identitását kereső kamaszból családapa válik, aki íróként lesz ismert, de komolyan foglalkozik az ország politikai helyzetével is.

Nem véletlenül lehet szívügye a könyv az Oscar-díjas színésznőnek, hiszen ő maga is Izraelben született, beszél héberül, és elmondása szerint Jeruzsálemben érzi csak igazán otthon magát, ahol a Harvard elvégzése után egy ideig még a Héber Egyetemen is tanult.

A hírek szerint a Közelebb sztárja már szeptemberben elindul Izraelbe helyszínek után nézni a filmhez, mivel Ámosz igent mondott a forgatókönyvre, melynek egyik írója maga Portman volt. A forgatás akár jövőre már meg is kezdődhet, és valószínűleg a színésznő szerepelni is fog benne, mégpedig a főhős anyjaként.

Ha Natalie rendezői debütálására várnunk is kell még, a színésznő hamarosan új filmekkel tér vissza. Idén érkezik a Thor második része, és Terrence Malick Knight of Cups című műve, melyben Portman olyan színészekkel játszik majd együtt, mint Christian Bale, vagy éppen Cate Blanchett. Jövőre várható a Jane Got a Gun című western, és az előbb említett rendező másik, egyelőre cím nélkül futó filmje, melyben Michael Fassbender partnereként lesz látható, ahogy valószínűleg a már tervben lévő Macbeth-adaptációban is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek