Starity

Kristen Bell: „Tetszik, hogy a rajongók a főnökeim”

2013. július 24. 20:08   |   Szerző: buff

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő a Veronica Mars-filmről nyilatkozott, amit talán követ majd több is.

hirdetés
Kristen Bell: „Tetszik, hogy a rajongók a főnökeim”

A Veronica Mars című sorozat csupán három évad után lekerült a képernyőkről 2007-ben, a rajongókat pedig egy korrekt lezárás után sóvárogva hagyta a CW csatorna. Bár Rob Thomas és Kristen Bell évekkel ezelőtt bejelentették, hogy terveznek egy Veronica Mars-filmet, ez zsákutcának tűnt, mikor a stúdió elvetette ennek a lehetőségét.

De a rajongók megmentették a produkciót, mikor 5,7 millió dollárt adakoztak a Kickstarter kampány során, így biztosítva, hogy a film mindenképpen elkészüljön. A munkálatai jelenleg is folynak, és 2014-ben kerülhet a mozikba. Thomas, Bell és a szereplőgárda nagyja ellátogatott a Comic-Conra, hogy az első teasert levetíthessék a rajongóknak.

Ennek kapcsán Bell a CNN riporterével megosztotta, mennyit jelent neki Veronica Mars szerepe, hogy mit várjunk a House of Lies második évadától, és hogy ez idő alatt vőlegényével, Dax Sheparddel olyan elfoglaltak voltak, hogy nem tudtak összeházasodni.

– Mennyire voltál meglepve, mikor megtudtad, hogy valóban készítetek egy Veronica Mars-filmet?

– Akkoriban (a Kickstarter kampány ideje alatt) úgy gondoltam: „Persze, hogy meg fog történni. Így kell lennie.” Majd minél távolabb kerültünk a kikiáltás dátumától, annál inkább éreztem, hogy mennyire elrugaszkodott ötlet is volt ez, hogy csak így kivetettük az univerzumba. Kezdtem realizálni a golyóink méretét – amivel megkíséreltünk és szerencsére sikeresen véghez is vittük ezt. Amikor megbeszélési ebédet tartottunk a Kickstarterről, semmi kétségem sem volt afelől, hogy elérjük a kitűzött összeget, hiszen erről beszéltünk minden egyes interjúmban, mióta elkaszálták a sorozatot. Hittem benne, hogy még mindig komoly érdeklődés van iránta, de soha nem gondoltam volna, hogy ennyire túlhaladjuk a kitűzött összeget. Ez egy elég tökös visszajelzés volt a fanoktól is nem mellesleg.

– Érdekes volt látni titeket, ahogy az összes Kickstarter-adakozóval összegyűltetek egy terembe. Igaz, hogy azt mondtad, néhány kreatív döntés a filmben azt fogja tükrözni, amit a rajongók szeretnének látni?

– Kétségkívül. Rob az egyik legjobb TV-író, aki valaha is létezett. Mindenki erősségére játszik rá, beleértve önmagát és a nézőit is. Nem ír önzően. Tudja, hogy az emberek mit akarnak látni és ő megadja ezt nekik. Olyan, mint egy nagyon, nagyon, nagyon jó apa.

– Végre ez a film megadja a lezárásérzetét a Veronica Marsnak?

– Nem. Ez kéne legyen az életem. És amúgy, milyen szerencsés élet is lenne. Erre nincs előírás, mert még sosem csináltak ilyet korábban. Kivéve – most csak mondok valamit – a Star Trek tette. Csináltak egy TV-sorozatot aztán kilenc filmet. Ki tudja? Mi miért ne csinálhatnánk több filmet? Vagy folytatnánk a Veronica Marsot? Ez már trükkösebb lenne, mert a televíziós szerződések csak egy epizódszerepet engednek meg legálisan más show-kban. Kisajátítanak. Már a House of Lies arca vagyok. Szóval az egyetlen módja, hogy folytassuk a Veronica Marsot, ha film formájában adnák (a TV-ben).

– És mi van a Netflixszel?

– Van néhány kiskapu, amiket már tanulmányozunk.

– Mikor kezditek forgatni a House of Lies következő évadát?

– Nem forgatunk egész októberig és januárban lesz a premier. A második évadban igazi cliffhangerrel zártuk a Don és az én karakterem között szálat. Jelenleg történetszálakat vágnak el és mindenki ötleteket dob be: nekem nincs sok hozzájárulásom ehhez azon kívül, hogy nagyon izgatott vagyok. A karakterek mindenképpen sok feszültséggel fognak elstartolni azok után, hogy szerelmi vallomások hangoztak el az utolsó részben, ami csak nagyon érdekessé teszi az első részt a harmadik évadban.

– Mikor elkezdtél dolgozni a House of Lieson, nem találtad nehéznek, hogy a Veronica Mars után egy másik TV-karaktert kell kivitelezned?

– Igen, színésznőként igazi kihívásnak találtam, hogy megalkossak valakit, akit olyan gyakran viselek majd magamon. A film egy kicsit más. Veronica elég hasonló ahhoz, aki én vagyok – bár én nem vagyok olyan frusztrált, mint ő, nem hiszem. Nincs annyi aranyköpésem, mint neki. Néha bedobok egyet-egyet, de nem olyan gyakran érnek célt, mint az övéi. Az első néhány epizódban kellemetlen volt játszani Jeannie-t, mert megint televíziós szituációban voltam, de nem voltam Veronica. Nem hiszem, hogy akkoriban ezt így fogalmaztam volna meg, hogy „nem vagyok Veronica”, csak új volt és felfedezetlen. Most már nagyon kényelmesnek érzem, szimplán, hogy ilyen régóta játszom őt is. Soha egy munka sem volt akkora hatással az életemre, rám, Kristenre (mint Veronica).

– A Veronica Mars film sikere más törölt sorozatok előtt is kinyitja az ajtót a visszatérés lehetősége szempontjából?

– Nagyon remélem. Ahogy én látom, a Kickstarter a legjobb példa „az emberek erejére”. Ha az emberek akarják, meg is tudják csinálni. Ez a szépsége a publikusan megalapozott fórumoknak. Remélem, hogy új ajtókat fog nyitni olyan rajongói bázisok előtt, akik úgy érzik, az ő szavukat nem hallgatták meg, hogy mit is szeretnének látni. De nem hiszem, hogy a stúdiórendszert kiszorítják a bizniszből. Nem hiszem, hogy ez a megoldás mindenki számára, de nagyon tetszik, hogy a rajongók a főnökeim.

– Van olyan TV-show vagy film amit támogatnál a Kickstarteren, ha lehetne?
– A Híradósokat. Én lennék az első adakozó.

– Te és Dax Shepard mostanában tettétek közzé a Twitteren, hogy végre összeházasodtok. El tudnád mondani, miért vártatok addig, amíg a házassági egyenlőséget biztosították Kaliforniában?

– Kellemetlennek éreztem volna, ha élünk ezzel a jogunkkal, mikor néhány legjobb barátunktól ezt megtagadták. Én is azt szeretném, hogy valaki álljon ki értem, ha tőlem is megtagadnának valamilyen jogot ebben az országban, amelyik olyan büszke arra, hogy mindenkinek egyenlő feltételeket biztosít. Hiszem, hogy minden meleg polgárral ebben az országban meg kéne osztani nemcsak a házasság címkéjét, de az összes jogot is, ami e mögött a titulus mögött van. Több mint 1100 jogtól megfosztják azokat a párokat, akik nem tudnak egybekelni. Szerintem ez elképesztő. Dax és én is szerettünk volna várni, mert ha rendeztünk volna valamit az esküvőnk napjára, a vendégeink fele nem ünnepelhette volna ugyanezt a jogot

– Akkor mikor fogtok egybekelni?

– Nem tudom. Majdnem megtettük azon a napon (a Legfelsőbb Bíróság döntésének napján), de mindketten elfoglaltak voltunk. Nem is igazán akarunk esküvőt. Csak túl sok stressz, de nagyon alá akarjuk írni azokat a papírokat. Ha másért nem is, a baba érdeke miatt.

– Mi a legédesebb dolog, amit a lányod, Lincoln csinált?

– A létezése! Ő a legjobb barátnőm. Három és fél hónapos. Nekem már az is extrém cuki, hogy csak ott fekszik. Ő az ecstasym.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek