Starity

Elosztogatja a vagyonát a Simpsons rákbeteg alkotója

2013. július 27. 19:07   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A televíziós író és producer, az 58 éves Sam Simon, a Simpsons című népszerű animációs sorozat egyik alkotója (amit még 1993-ben otthagyott) hosszú ideje híres a jótékonykodásáról.

hirdetés
Elosztogatja a vagyonát a Simpsons rákbeteg alkotója

Többek között megalapította a Malibuban található Sam Simon Foundation alapítványt, amely 2011-re közel 23 millió dollárból gazdálkodva adott élelmet kóbor kutyáknak és hajléktalan embereknek (kizárólag vegán ételeket). Rendszeresen támogatta egyik kedvenc, állatbarát szervezetét, a PETA-t, amely februárban köszönetképpen róla nevezte el a norfolki főhadiszállását; a Save the Children nemzetközi gyerekmentő alapítványt, valamint a vízivilágok megóvására alakult szervezetet, a Sea Shepherd Conservation Societyt. (Róla nevezték el az egyik, bálnavadászokra és illegális halászokra lecsapó hajójukat, a M/Y Simont 2012-ben). Szintén Simon nevéhez fűződik az a malibui project is, ahol az utcáról és veszélyes menhelyekről mentett állatokat gondozzák, és hallássérültek számára képezik ki.

Öt hónappal ezelőtt a kilencszeres Emmy-díjas írónál (az ő nevéhez fűződik a manapság népszerű Anger Management sorozata is) végső stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak. Ezt május 16-án ő maga erősítette meg, és azt is elárulta, hogy az orvosok szerint legfeljebb hat hónapja lehet hátra. Ekkor jelentette be azt is, hogy szinte a teljes vagyonát jótékonysági alapítványoknak ajánlja fel.

Simon kétszer nősült, de sem Jennifer Tilly színésznővel, sem a Playboy Playmate Jami Ferrell-lel kötött házasságából nem született gyermek. Tilly méltatta egykori férjét, és így nyilatkozott: „Megvan benne a szenvedély, hogy túlélje a betegségét, és minél tovább él a földön, annál több jót tud tenni.”

Sam Simon július 1-jén interjút adott, amiben elmondta, hogy hetente fél napot dolgozik az Anger Managementen, emellett a rádiós műsorával is törődnie kell. Egyhetes szünetekkel jár kemoterápiára, ami nagyon megkínozza, ennek ellenére jókedvű és optimista. A riportban kiállt az állatkísérletek betiltása mellett, és a vegán életmód pozitív tulajdonságait népszerűsítette.

„A veganizmus válasz szinte minden problémára, amivel itt a földön szembe kell néznünk, kezdve az éhezéssel és a klímaváltozással. Jót tesz az emberek egészségének. A hús termeli a legtöbb gázt, ami az üvegházhatásért felelős. És akkor ott van még a kegyetlenség és az állatok szenvedése. Amikor majd az emberek hétfőnként nem esznek húst, és vásárlás helyett inkább egy menhelyről fogadnak örökbe egy kutyát, az lesz a PETA győzelme.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek