Starity

A legsikeresebb videoklipek: My Chemical Romance

2013. augusztus 19. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben megismerkedhettek az igazán különleges, New Yersey-ből származó banda, a My Chemical Romance legsikeresebb videoklipjeivel!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: My Chemical Romance

Az együttes New Yersey-ből származik, és a 2001. szeptember 11-ei terrortámadáshoz köthető a megalakulásuk, amikor Gerard, az énekes eldöntötte, hogy együttest alapít. Ő akkor épp New Yorkban járt egyetemre, így átélte a terrortámadást, ami hatalmas trauma volt számára.

Matt-tel, egy haverjával alapította meg az együttest. Utána csatlakozott hozzájuk Gerard öccse, Mikey, aki akkoriban egy könyvesboltban dolgozott. Őt követte Ray, majd Frank. Nevüket egy könyv után találták ki, mégpedig Irvine Welsh által írt Ecstasy után, aminek a borítóján ez a felirat szerepelt: Tales Of Chemical Romances.

2013-ban az együttes bejelentette, hogy vége a My Chemical Romance-nak, nem dolgoznak többé együtt, ami villámcsapásként érte a rajongókat, és Mikey félrelépését sejtették a feloszlás mögött. De a rajongóknak nem kell aggódniuk, a fiúk ugyanis szólóban dolgoznak néha, Gerard például a képregényeit folyamatosan megjelenteti.

Famous Last Words

A dal a 2006-ban kiadott The Black Parade albumon férhető hozzá. A videóban a srácok a Welcome To The Black Parade égő díszletei között zenélnek. Mindegyikük megsérült a forgatás során, Bob harmadfokú égési sérülése a videó végén látható is. Gerard egy nyilatkozatában elmondta, ez volt a legsötétebb időszak a zenekar történetében.

A kisfilmre eddig 65 millió ember volt kíváncsi, amiből 167 ezer embernek tetszett, 9000-nek pedig nem.

Nanana

A videót Gerard rendezte. A kisfilmben az együttes menekül az őket üldöző emberkék ellen, akik közül sokan vicces állarcot viselnek. Velük tart egy kislány is, aki miatt üldözik őket. A fiúk Killjoyként szerepelnek a videóban.

Itt már Bob nem zenélt az együttesben, mivel kiszállt a zenekarból. Akkoriban azt mondta, azért, mert nem tetszett nekik az együttes stílusváltása.

A videót eddig több, mint 22 millióan látták, 126 ezer embernek tetszett, 3700-nak viszont nem. Ezek a számok közel három év eltelte alatt keletkeztek, ugyanis a kisfilm 2010 szeptemberében jelent meg!

Teenagers

A videóban gázálarcos pompomlányok között a színpadon ad koncertet az együttes, egy tornateremben, aminek az ajtaja be van zárva, majd a megvadult tinédzserek sikeresen betörik az ajtót. Először nyugodtan, ülve hallgatják az együttest, majd elszabadul a pokol, felmennek a színpadra, és mindent elvesznek a fiúktól.

A dal a The Black Parade albumon szerepel, a klip 75 milliós megtekintéssel büszkélkedhet, és eddig 160 ezer embernek tetszett, 7000 embernek pedig nem.

Helena

A Helena a harmadik kislemez második stúdióalbumukról, a Three Cheers for Sweet Revenge-ről, és Gerard Way elhunyt nagyanyjának, Elenának írták. A klipet az Immanuel Presbyterian templomban forgatták a Wilshire Boulevardon, Los Angelesben, Marc Webb rendezte, a koreográfia pedig Michael Rooney nevéhez fűződik.

A klipben Gerard Way emocionális beszédet mond (énekel), a refrén során felszólítja a gyászoló résztvevőket, hogy álljanak fel, ahol közösen énekelnek, miközben fekete ruhába öltözött nők és férfiak tánccal gyászolják Helena halálát, aki a koporsóban fekszik. A második refrén után, amikor mindenki imádkozik, Helena életre kel, az emberek közt sétál, majd a végén ismét örök álomba merül.

A videót több díjra is jelölték, a 2005-ös Kerrang! Awardson a legjobb videoklipnek kiáltották ki. Jelenleg több mint 25 millió megtekintővel bír, 110 ezer lájkot kapott, és csupán 3215 ember nem gyászolja Mikey és Gerard nagyanyját.

Welcome to the Black Parade

A videót az a Samuel Bayer rendezte, aki már a Nirvanával és a Green Dayjel is dolgozott együtt. 2006 szeptemberének végén debütált az Egyesült Királyságban és Kanadában, 27-én pedig az Államokban.

A klipben látható jelmezeket az Oscar-díjas tervező, Colleen Atwood készítette (többször dolgozott Tim Burtonnal). Az első number one kislemez lett, hét hétig toplistákon szerepelt, a Rolling Stone szerint a 17. a 100 legjobb dal közül 2006-ban.

Több mint 23 millió megtekintést kapott, 113 ezer ember lájkolta, s mindössze 3200 embernek nem tetszett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek