Starity

Nem hajlandó megválni 16 méteres hajától egy amerikai nő

2013. augusztus 21. 12:12   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy, az Amerikai Egyesült Államokban élő, főállású anyuka már évek óta nem ült fodrászszékben és ennek meg is lett az eredménye: hosszabb a hajkoronája, mint egy átlagos busz. Bizarr vagy teljesen normális?

hirdetés
Nem hajlandó megválni 16 méteres hajától egy amerikai nő

Az 50 éves amerikai anya, Asha Mandela már több, mint húsz éve nem járt fodrásznál és különös sztrájkjának meg is lett az eredménye: a 16 méter hosszú rasztájával sikerült bekerülnie a Guinness rekordok könyvébe.

„Nagyon sok ember csak fekete Rapunzelnek (Aranyhaj) hív” – mesélte Asha a Barcroft TV-vel készített interjúja során. „Úgy emlegetnek engem, mint egy legendát. Úgy beszélnek rólam, mint a világ kilencedik csodájáról. Az emberek mindig azt mondják nekem, hogy inspirálom őket.”

Valóban ő lenne a fekete Rapunzel?

Azonban, mint mindegyik történetnek, ennek is van egy kis szépséghibája, ugyanis a hölgy haja összesen tizenkilenc kilót nyom, ami miatt görbe a gerince és ha nem szabadul meg a hajkoronájának egy részétől, akkor fennáll a veszélye annak, hogy lebénul. Ha nem is vennénk figyelembe az egészségügyi kockázatokat, akkor csak gondoljunk bele, hogy mennyi baj lehet egy ilyen hosszú hajjal – két napba fáj megszárítani!

„Egyszer mosok hajat egy héten. Régebben háromszor is megmostam, de azt mondták nekem, hogy az már túl sok.”

Van-e egyáltalán előnye annak, hogy valakinek több méteres haja van? Vajon van-e olyan indok, ami miatt megéri kockáztatni az egészségünket? „Nagyon sok férfi megőrül a hosszúhajú nőkért!” – nyilatkozta Asha.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek