Starity

Nagy port kavart a modern István, a király

2013. augusztus 22. 14:02   |   Szerző: Stay Strong Bogi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alföldi Róbert rendezésével éledt újra az István: a túlmodernizált változat nagy port kavart az emberek körében.

hirdetés
Nagy port kavart a modern István, a király
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely (MTI)

Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén került bemutatásra Alföldi Róbert rendezésével az István, a király című, legendás rockopera. A feldolgozásában többek között Stohl András, Eszenyi Enikő és Nagy Feró is részt vett.

A szereposztással még nem is lenne semmi baj, viszont ahogyan megrendezték – a jelenetek, a díszletek –, már egyenesen botrányos. Alföldi Róbert tényleg modernizálta a darabot, ám ezúttal túlságosan is. A Twitter elégedetlenségektől volt hangos a tévés bemutató folyamán, ám akadtak olyanok is, akik méltatták a feldolgozást.

[...] És főként az volt nagyon rendben, hogy ez a darab csöpögött-tocsogott a politikában: a nézőknek való unom a politikát egyértelmű kiszólás mellett minden mozzanatában érezni lehetett, hogy ember, miért tűröd azt, ami van, miért nem mozdulsz?” – írja Nádai Gábor, a mefi szerkesztője.

Alföldit egyébként meg is fenyegették a darab miatt, sőt, a HVG információi szerint facebookosok tüntetnek a darab ellen – de mégis mi kivetnivalót találnak benne? Nagy Feró trabanttal érkezett a színpadra, az ördög füves cigit szívott és Koppányt kereszttel döfték le. Ennek ellenére 730 ezren követték figyelemmel a televízió-képernyőkön keresztül, így a csatorna legnézettebb műsora volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek