Starity

Felejthetetlen párosok a filmvásznon II.

2013. augusztus 26. 22:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak filmek, sorozatok, melyek akarva-akaratlanul is köztudatban maradnak és hiába telnek az évek, népszerűségük máig töretlen. Lássunk ezúttal 10+1 felejthetetlen párost!

hirdetés
Felejthetetlen párosok a filmvásznon II.

Marlon Wayans & Shawn Wayans

Ha a Wayans testvéreket emlegetjük, mindenki szeme előtt leperegnek a Feketék fehéren vagy valamelyik Horrorra akadva-rész filmkockái, de említhetnénk a Kiscsávóban, a Ne légy barom!-ban vagy a Táncfilmben nyújtott alakításukat is.

Színészi vénákkal megáldott testvéreket közös filmbe tenni mindig jó húzás, hiszen ekkor könnyebb a szereplők közti együttműködés – és több a nevetés is.

E tézist több rendező is figyelembe vette, így a Wayans testvérek mindeddig nyolc közös filmben csillogtatták meg tehetségüket nem kis sikerrel.

Ashley Olsen & Mary-Kate Olsen

Mint említettük: testvéreket közös filmben szerepeltetni igen jó választás, pláne, ha ikrekről van szó! Mary-Kate és Ashley eddigi 27 évük alatt 20 filmben szerepeltek együtt.

Legelső filmjük, a Bír-Lak forgatása során még alig voltak pár hónaposak és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Legutóbb 2004-ben, a New York-i bújócska című filmben láthattuk együtt a bájos ikerpárt, amikor is úgy döntöttek: vége a közös filmezésnek.

Ashley azóta visszavonult a filmipartól, MK pedig még két további filmben szerepelt. Jelenleg a divat világában tevékenykednek, legújabb kollekciójuk idén ősszel jelenik meg.

Daniel Radcliffe & Rupert Grint & Emma Watson

Nem szabad kihagynunk a 2000-es évek legnagyobb szenzációjának számító Harry Potter-sztárokat sem. Igaz, ők hárman vannak, mégis helyet követeltek maguknak listánk élén, hiszen a könyv- és filmszéria 10 éve alatt zöldfülű, kezdő színészekből világsztárrá avanzsált A-kategóriás hírességekké nőtték ki magukat és tették híressé J. K. Rowling csodálatos világát.

A forgatások során több alkalommal is felmerült a gondolat, hogy egyikük-másikuk kiszáll a sorozatból, mivel nem szeretnék, hogy filmbeli karakterükkel skatulyázzák be őket, de végül mégis maradtak és állíthatjuk: hatalmasat alkottak mind a nyolc részben!

Helena Bonham Carter & Johnny Depp

Tim Burton rendező köztudottan régi jó barátja Johnny Deppnek, így nem csoda, hogy a színész több, Burton által rendezett filmben – illetve animációs filmben – is feltűnik.

Burton – jó rendezőhöz híven – szívesen látja feleségét is különböző karakterek bőrében, így legjobb barátja és felesége mindeddig hat közös filmben tűnt fel együtt, többek között az Éjsötét árnyékban, az Alice Csodaországban-ban, a Sweeney Toddban, legutóbb pedig A magányos lovasban és mindannyiszor remek alakítást nyújtottak!

Owen Wilson & Ben Stiller

Owen Wilson és Ben Stiller szintén felejthetetlen páros, hiszen karrierjük során jó pár filmben bizonyították már tehetségüket és mindeddig 11 közös filmen osztoztak, így láthattuk őket az Éjszaka a múzeumban részeiben, az Apádra–Vejedre–Unokádra ütök-filmtrilógiában vagy akár a Starsky és Hutchban is.

Ha ők ketten feltűnnek a színen, garantált a nevetés, így sokan hasonlítják őket Adam Sandler & Rob Schneider párosához.

Kirstie Alley & John Travolta

Kirstie és John a Nicsak, ki beszél!-sorozattal írták be magukat a filmtörténetbe mint színészpáros, hiszen meglehetősen jól játszották az olykor nehezen kezelhető gyerekek szüleit.

Minden valószínűség szerint az életben is jó szülők, hiszen köztudott, hogy míg Johnnak három, addig Kirstie-nek két gyereke van és filmjeik nemcsak a 90-es években voltak nagy kedvencek, hanem napjainkban is.

Angelina Jolie & Brad Pitt

Angie és Brad 2005-ben játszott főszerepet a Mr. & Mrs. Smith című filmben, melynek forgatása alatt szerettek egymásba. E friss románc vetett véget Brad Jennifer Anistonnal való házasságának, ám a színész egy cseppet sem bánta a cserét, mivel mindig is gyerekekre vágyott és ezt megkapta Angelina mellett – nem is egyszeres, hanem hatszoros apa lett.

A pár azóta is együtt van, a tervek között pedig az esküvő és két további Jolie–Pitt-baba van.

Justin Timberlake & Cameron Diaz

Justin és Cameron a 2000-es évek egyik legnagyobb sztárpárja volt egészen szakításukig, ám ennek ellenére jó barátok maradtak, sőt három közös film is összeköti a párost, így mindketten szinkronizáltak a Shrek című animációs filmekben, ezen túl pedig főszerepet játszottak a Rossz tanár című vígjátékban – igen nagy sikerrel.

Lássuk be: ha a magánéletben nem is, de a filmiparban mindenképpen jó választás közös produkcióba tenni őket, és csak bízunk abban, hogy legközelebb egy újabb élőszereplős filmben láthatjuk együtt a párost.

Julia Roberts & Richard Gere

Julia és Richard esete egyedi, ugyanis őket nem köti össze több tucat film- vagy sorozatszerep, ám annál inkább elismerésre méltó az, ahogyan a Micsoda nő című romantikus filmben játszottak.

Akinek volt szerencséje a filmhez, az minden bizonnyal egyetért, miszerint a Micsoda nő és folytatása, az Oltári nő a romantikus filmek alapdarabjai, már-már a klasszikusok között érdemel helyet.

Cameron Dian & Drew Barrymore & Lucy Liu

Szintén egy hármast kell megemlítenünk, ugyanis Cameron, Drew és Lucy triója felejthetetlen a Charlie angyalai-fanatikusok számára, hiszen a három színésznő két nagyszerű filmben is bizonyította, hogy valóban fantasztikus kémek lennének, és bár már évek óta pletykálják Hollywoodban, hogy ideje lenne az esetleges folytatásnak, mindeddig még nincs hír arról, hogy folytatódnak-e majd a három titkosügynök kalandjai vagy sem.

Mindenesetre helyet követeltek maguknak listánkon, hiszen sosem könnyű három nőnek kijönnie egymással, ám ők bizonyították: nekik ez is nagyszerűen megy.

Stan Laurel & Oliver Hardy

Laurel és Hardy (Stan és Pan) talán a legnépszerűbb és legméltatottabb páros a vígjátékok területén, akik az 1900-as évek elejétől majdnem 1950-ig együtt dolgoztak. Több mint 100 (!!) filmet készítettek együtt, ezek nagy része rövidfilm. A páros először a The Lucky Dog során dolgozott együtt, amelyet 1917-ben forgattak (de csak 1921-ben mutatták be). 40 rövid hangosfilmben, 32 rövid némafilmben, 23 filmben tűntek fel, és volt 12 cameo szerepük.

Számos embert inspiráltak, az 1930-as Blotto című rövidfilmjükből merített ihletet például a Star Trekben Mr. Datát megformált Brent Spiner is, aki Stan ikonikus nevetését idézte fel újra az egyik epizódban, amikor androidunk először tapasztalhatta meg a nevetés érzését.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek