Starity

Jövőre megérkeznek hozzánk a Világjobbítók!

2010. augusztus 20. 16:04   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2000. február 11, Kaposvár. Nem akármilyen dátum ez. Ekkor mutatták be először a Csiky Gergely Színház színpadán Tasnádi István színdarabját, a Világjobbítókat. 11 év elteltével pedig már bárhol a világon látható lesz a kaposváriak előadásában.

hirdetés
Jövőre megérkeznek hozzánk a Világjobbítók!

A Világjobbítók című nagy sikerű előadást a kaposvári színház az 1999–2000-es évadban tűzte műsorra, most pedig, tíz évvel később készül a filmváltozat! Kaposváron, kaposvári és egykor kaposvári színészekkel.

A művet Tasnádi István drámaíró jegyzi, s ahogy egykoron, úgy most is Znamenák István rendezi a 'mozit'. (S nem mellesleg Ő a film operatőre is.)

A tévéfilm kis költségvetéssel, de teljes szívvel készül. Átlagosan ugyanis egy magyar mozifilm költségvetése 350 millió forint körül mozog, míg Znamiéknak nagyjából 15 millió forinttal kell gazdálkodniuk. Ennyit nyertek ugyanis a megvalósításra. Szerencse a pénztelenségben, hogy a mozifilmezésben sok olyan kiadás van, melyekre itt nem lesz szükség.

A főszerepben ezúttal is a Jászai Mari-díjas Kovács Zsolt látható, szárnysegédje pedig ugyancsak Némedi Árpád alakításában lesz megcsodálható. De feltűnik még a filmben többek között Kulka János és Garas Dezső is.

A körülbelül egyórásra tervezett produkciót az ORTT is támogatta, és a hírek szerint valamikor 2011 elején tűzi majd műsorára a Duna Televízió.

A forgatás tervezett ideje 10–12 nap, és már javában el is kezdődtek a munkálatok.

A történet egyébként egy modernkori, Don Quijote-alapokon nyugvó „szép népmese”. A főhős ugyanis birokra kel a packázó munkaüggyel csakúgy, mint a forgóajtós bank személyzetével, vagy éppen a futballhuligánokkal. Ilyen hétköznapi bunkóságok ellen való, és az igazságért folytatott szélmalomharc a film mozgatórugója.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek