Starity

Rúdtánc gyerekeknek — az új trend?

2013. szeptember 09. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Négyévesektől kezdve tinédzserekig bárki részt vehet az oktatáson, a szülők pedig büszkék, hogy csemetéik a rúdon lógnak.

hirdetés
Rúdtánc gyerekeknek — az új trend?

Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában is egyre többen hódolnak a rúdtáncnak, s köztük egyre több a gyerek, szinte már annyira népszerű, mint a balett – az anyukák egyfajta modern sportként tekintenek rá, amely csupa izgalommal és felfedeznivalóval jár.

Emma Kenny gyermekpszichológus szerint azonban ez egyáltalán nem normális, hiszen a rúdtánc során ráeszmélnek – ha addig még nem tudják –, hogy a testüket használják a szórakoztatásra. „A gyerekeket csak még inkább lökjük a felnőtté válás útjára – egy olyan módszerrel, ami nem erkölcsös.”

A nyolcvanas évektől kezdve a rúdtáncot a lepukkant jointklubokkal, a piroslámpás negyedekkel azonosították, viszont a kétezres évek közepe óta egyre kevésbé tartozik a tabutémák közé, s egyre népszerűbb. Akár jövőbeli olimpiai sportág is lehet belőle, ha hinni lehet a pletykáknak, egyelőre viszont be kell érnünk a versenyekkel: Ausztráliában, ha elég tehetséggel rendelkezik a versenyző, akár Miss Pole Dance is válhat belőle.

Egyre több szülő áll az extrém sport mellé: „Ez arról szól, hogy a lányom fitt és egészséges marad, sportol. Nem olyan, mintha sztripkluba járna” –mondja a 31 éves Jean, aki három gyermeket nevel. Kislányát hat hónapja járatja rúdtánc-tanfolyamra, Alexisnek annyira tetszik a tánc, hogy karácsonyra egy saját rudat szeretne a szobájába.

Négyévesektől kezdve tinédzserekig egyre többen megszállottjai a rúdtáncnak, a gyermekpszichológus szerint még időben tenni kell ellene valamit, hiszen a kislányok ártatlansága a tét, és ez egy olyan téma, amiért a társadalom aggódhat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek