Starity

Bizarr: smink helyett maszkok?

2013. szeptember 13. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Igazán bizarr találmánnyal rukkolt elő Zhuoying Li, egy kínai tervező. Szerinte a termék a sminkelés és a plasztika legjobb alternatíváját jelenti.

hirdetés
Bizarr: smink helyett maszkok?

Az arcfestés és a smink évezredek óta szerepet játszik az emberek életében; kutatások szerint már az ókorban is használtak különféle növényi eredetű festékeket az arcon. Napjainkban a sok sminket viselő nőkre gyakran tréfásan azt mondják, szinte maszkot viselnek. Nos, úgy fest, többé nem kell átvitt értelemben használni ezt a mondást, legalábbis a kínai Zhuoying Li szerint nem.

A tervező ugyanis nemrég bizarr találmánnyal állt elő, mely – elmondása szerint – a smink és plasztikai beavatkozások tökéletes alternatívája. A Uniface nevet viselő termék valójában egy maszk, mely úgynevezett bionikus bőr technológiával készült. A mellékelt ragasztóval teljesen rásimítható a bőrre, s így az arcizmok mozgását sem gátolja. A maszk eltávolítására csak speciális klinikákon van lehetőség.

Nem tudjuk, mi járhatott a tervező fejében, mikor megalkotta ezt a bizarr találmányt, mely ráadásul nemhogy széppé tenné a viselőjét, hanem – valljuk be – borzalmasan fest. A terméket egyébként 400 dollárért, azaz nagyjából 90 ezer forintért árusítják.



Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek