Starity

Tigriscápa lopott kamerát — fotó

2013. szeptember 15. 19:07   |   Szerző: TheDanush

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, a veszélyes cápa megunta, hogy lencsevégre akarták venni, és ellopta a gépezetet.

hirdetés
Tigriscápa lopott kamerát — fotó

A Bahama-szigeten búvárkodtak, hogy felvegyék a tigriscápákat egy igazán lenyűgöző felszereléssel, de az egyik cápa úgy gondolta, hogy biztosan hasznát tudja venni majd a későbbiekben, így elvette a búvártól a majdnem négymillió forintot érő fotósfelszerelést.

A tigriscápákról egyébként köztudott, hogy a világ egyik legveszélyesebb faja, akik már számos emberéletet követeltek, és egyedül csak a fehér cápák mellett férnek el.

A 49 éves newcastle-i doktor, Miguel Lasa jelen volt a lopás során, és elárulta, hogy pontosan mi is történt.

„Elvette a kamerát, egyenesen a kezéből. A berendezésnek karjai voltak és még villogott is, úgyhogy egyből megragadta a cápa figyelmét. Elég nagy gépezet volt, szóval nem volt nehéz dolga a lopással. Ezek a teremtmények rendkívülien erősek és nagy távolságot tudnak megtenni rendkívüli gyorsasággal. Szerencsére az állat úgy döntött, hogy 100 méter után ledobja a masinát” – árulta el a doktor.

„Tényleg hatalmas élmény volt, de nem akarom többször átélni. Soha nem tudhatod, hogy a cápa mikor kerül veszélyesen közel. Nagyon erősen nagyot tud harapni, úgyhogy egy szempillantás alatt kitépi a lábad vagy a karodat a helyéről” – tette hozzá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek