Starity

Miért fütyülik ki Sebastian Vettelt?

2013. szeptember 27. 17:05   |   Szerző: Shenayla

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabban rendre kifütyülik, mikor a pódium legfelső fokán áll, vajon miért? Egy német lap utánajárt a lehetséges okoknak.

hirdetés
Miért fütyülik ki Sebastian Vettelt?

Sebastian Vettel a hétvégi szingapúri nagydíjon megszerezte pályafutása 33. futamgyőzelmét, ezzel 60 pontra növelte előnyét Fernando Alonsóval szemben. A német pilóta sikere azonban sokaknak szúrja a szemét, ugyanis voltak, akik nyíltan kifejezték nemtetszésüket, egyszerűen kifütyülték Vettelt. A német Focus internetes lap emiatt utánajárt, miért csökkenhetett a háromszoros világbajnok népszerűsége.

Irigység

Sebastian mindössze 26 éves, de már túl van a 33. Nagydíj-győzelmén és három világbajnoki címet tudhat magáénak. Maximalista, aki megszállottan dolgozik a sikerért. A sport rajongói és a média szerint unalmas lett a Forma 1 és a Red Bull, különösen Vettel dominanciája miatt.

A Red Bull

Vettel 2009 óta a Red Bull versenyzője, a csapattal pedig a kezdetek óta remekül együttműködik, ezt támasztja alá az eddigi három konstruktőri VB cím is. Vettelt sokan meggyanúsították, hogy csupán azért tud jól szerepelni folyamatosan, mert az Adrian Newey által tervezett „csodaautóban ül, ezzel is megkérdőjelezve tehetségét.

Egoizmus

A világbajnok népszerűsége talán az idei maláj nagydíj után tört meg, amikor elhangzott az a bizonyos Multi 21 rádióüzenet, ugyanis Vettel az előzetesen megbeszéltekkel ellentétben megelőzte az élen haladó Mark Webbert. Vettel ugyan bocsánatot kért, és elmondta nem értette az üzenetet, de viszonya az ausztrállal végleg megromlott.

Magánélet

Sebastian magánéletéről keveset tudunk, hiszen míg Alonso vagy Button kedvese rendre feltűnik a futamokon, addig a 25 éves Hannát eddig egyetlen egyszer, a 2012-es évadzárón láthattuk csak. Sem interjúban, sem egyéb úton nem beszél Vettel a magánéletéről, ami sokakban még inkább növeli az ellenszenvet.

Svájc vagy Németország

Ha nyer, a német nemzeti himnusz csendül fel és a fekete, vörös, arany zászló jelenik meg a háta mögött. Sokakat ez is bosszant, mivel Vettel bár Németországban született, jelenleg Svájcban, Ellighausenben él, így aztán nem igazi hazafi, nem illeti meg hazája himnusza – állítják sokan.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek