Starity

419 millió éves őslény-fosszíliát találtak

2013. szeptember 28. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy csapat tudós olyan halfosszíliát talált egy víztároló mélyén, amelyet máris a legidősebb, fejjel rendelkező élőlényként tartanak számon – és emberi csontból álló állkapoccsal rendelkezett!

hirdetés
419 millió éves őslény-fosszíliát találtak

Mindig kellemes dolog egy régi arccal találkozni – íme egy 419 millió évvel ezelőttről! Egy csapat nemzetközi kutató egy hal maradványát találta meg, és úgy vélik, ő a hiányzó kapocs abban, hogy megismerjék a gerincesek fejlődését.

A paleontológus John Long professzor szerint ez problémamegoldó áttörés lehet, amely felfedi a rejtélyeket a modern halak eredetéről.

A hal valószínűleg 20 centiméteres volt, és páncélszerű váz borította a testét. A legprimitívebb gerincesek közé tartozik, amelyeknek modern állkapcsuk van – amellyel az emberek is rendelkeznek!

Brit fosszíliakutató, Matt Friedman így nyilatkozott: „Ez a legrégebbi ága a családfánknak, olyan állkapoccsal rendelkezik, amellyel az embernél is találkozhatunk. Ez egy váratlan felfedezés, amely tankönyvekbe is kerülhet a csontok fejlődésével kapcsolatban.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek