Starity

Kiderült María de Villota halálának oka

2013. október 12. 14:02   |   Szerző: raquel93

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap mindenkit sokkolt a tragédia, hisz a mindössze 33 éves María de Villotát holtan találták hoteljében. A család most elárulta az okokat is.

hirdetés
Kiderült María de Villota halálának oka

Bár az első hírek szerint szívroham végzett a fiatal versenyzővel, a család a mai napon kiadott nyilatkozatában elárulta: María a tavaly júliusi balesetének neorológiai szövődményeibe halt meg, tegnap reggel 6 óra körül.

A család még hozzátette: „María elment közülünk, de egy világos üzenetet hagyott mindannyiunk számára az örömről és a reményről, mely most is segíti a családot abban, hogy megtegyük a következő lépéseket.”

Közben a jelenleg is tartó Japán Nagydíjon a szervezők és a Nemzetközi Autómobil Szövetség is úgy döntött, hogy a rajtrácson egy perces néma csenddel emlékeznek meg a hirtelen elhunyt pilótanőről.

A versenyző és a csapatok is leróják tiszteletüket, sok pilóta sisakfestésén vagy autóján megtalálható az a csillag motívum, mely María jellegzetes festése volt pályfutása során.

Így emlékeztek meg Maríáról:

Jean Todt, az FIA elnöke: „A mai nap egy tragikus nap a motorsport számára. A legmélyebb részvétemet küldöm a de Villota családnak. María egy fantasztikus versenyző volt, egy példakép a női versenyzők számára és fáradhatatlan harcosa a közúti biztonságnak. Mindenekelőtt azonban a barátom volt, akinek mélyen tiszteltem a bátorságát, az erejét és az elszántságát, ahogy alakította az életét a szörnyű balesete után. María szeretett tagja volt az FIA családjának. A gondolataink ma a szeretteivel vannak.”

Pedro de la Rosa: „Nagyon közel álltunk egymáshoz, a munkánk és a származásunk miatt is. Rengeteg ereje volt, és nagyon boldog is. A tavalyi év szörnyű volt számára, de férjhez ment és nagyon boldog volt. Beszéltem vele két nappal ezelőtt, rettentően szomorú vagyok a családja miatt. Rengeteg mindent tanultam tőle. Ő mindig mosolygott, és erősen próbálkozott, hogy jobb emberré váljon, és hogy túllegyen azon a tragikus baleseten, melyben elvesztette a szeme világát, harcolt az életéért a kórházban. Neki sikerült mindez, és tényleg hihetetlenül boldog volt, ezért is vagyok ennyire szomorú. Egy nagyszerű nő volt, akit soha nem fogunk elfelejteni.”

Fernando Alonso: „Nem igazán tudom, hogy mit mondhatnék. Imádkozom érte és a családjáért. Az egész motorsport gyászol. Őt mindenki szerette.”

Rafael Nadal: „Ez egy nagyon rossz hír a világ, a sport, és különösen a spanyol sport számára. Nagyon nehéz tanácsot adni egy olyan napon, mint a mai. Maradjunk pozitívak. A legjobbakat kívánom a családjának. Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, ezen a szomorú, nagyon szomorú napon. Remélem nem szenvedett az utolsó pillanataiban, talán ez az egyetlen pozitív dolog az egészben. A többi mind nagyon-nagyon negatív.”

Jenson Button: „Ez egy szörnyű hír, iszonyúan tragikus. Ő már annyi mindenen ment keresztül – sokkal több mindenen mint egy átlag ember teljes élete során. Ez egy nagyon kemény, és rettenetes hír. Egy igazi sokk a paddock és a motorsport számára.”

Mark Webber: „Nagyon nehéz másfél éve volt a baleset után. Nagyon szép és barátságos hölgy volt, egy igen nagy és meleg szívvel. Gondolunk rá és a családjára. Ő biztos, hogy az angyalok között van.”

Felipe Massa: „Nagyon sajnálom, ami történt. Ez egy nagyon szomorú nap a motorsport, de általában a sport számára, hisz ő tényleg megtett mindent, hogy minél jobb Forma-1-es pilóta legyen. Nagyon nehéz elfogadni, ami történt.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek