Starity

Őszintén mesélt lányáról Courtney Love

2013. október 15. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azt mindig is tudtuk, hogy Kurt Cobain botrányos özvegye, Courtney Love és lánya, Frances Bean Cobain között sosem volt felhőtlen a kapcsolat, ám Courtney végre megtörte a csendet és őszintén nyilatkozott kapcsolatukról a Vanity Fair magazinnak.

hirdetés
Őszintén mesélt lányáról Courtney Love

A sors iróniája, hogy a néhai Nirvana-frontember, Kurt Cobain botrányos özvegye, Courtney Love éppen annak a magazinnak adott exkluzív interjút lányukkal, Frances Bean Cobainnal kapcsolatban, mely egykor tönkretette a házaspár számára a családi idillt azáltal, hogy Frances születésekor megjelentette Lynn Hirschberg cikkét. Az iromány feketén-fehéren azt állította, miszerint Cobainék Courtney terhessége alatt sem vonták meg maguktól a keményebb drogokat, így elvették tőlük lányuk feletti láthatási jogukat, melyet később visszakaptak.

Nemrégiben Love ugyanennek a magazinnak adott exkluzív interjút lányával és egykori férjével kapcsolatban, mintegy felvállalva hibáit és rámutatva arra, hogy hiába a hollywoodi csillogás: a család szeretetét semmi sem pótolhatja.

Őrültség? Ezt gondolod? Ha visszatérhetne most rögtön, meg kellene ölnöm azért, amit velünk tett. Kib*szottul megölném. Először lefeküdnék vele, utána megölném- nyilatkozta az énekesnő a Vanity Fair szerkesztő-riporterének, Nancy Jo Salesnek, aki arról faggattat, dühös-e amiatt, hogy Kurt öngyilkosságot követett el.

Ez Frances naplója. Szeretném, ha ezt az egy oldalt megnéznéd. »Dolgok, melyek mosolyra késztetnek« Az érdekel, hogy én miért nem szerepelek benne? Hogy miért nincs olyan sor, hogy »régi filmeket nézni az anyámmal«? Minden, amit érzek ezzel az egésszel kapcsolatban, az az, hogy milyen nagyon szeretem őt. Bármit megadnék azért, hogy hallhassam, amint a magassarkújában átvág az előcsarnokon a hálószobám felé – osztotta meg elkeseredetten Courtney.

Anya és lánya között sosem volt igazán felhőtlen a kapcsolat, hiszen Courtney egyedül nevelte Francest, miközben annak a terhét is a vállain kellett tudnia, hogy férje feltehetően önkezével vetett véget életének, így egyedül övé maradt felelősség. Volt idő, hogy jobban kijöttek egymással és Love már nem is rejti véka alá, mennyire bántja azt, hogy évek óta nem láthatta lányát.

Ez az egész az én hibám! Sosem hallgattam rá...- nyilatkozta szomorúan az énekesnő, majd még hozzátette, semmi sem fájt számára úgy, mint az, hogy lányát drogos babának titulálták annak idején, holott állítása szerint sem az ő, sem lánya vizeletében nem mutattak ki drogot Frances születése idején.

A másik nagy kérdés Francesszel kapcsolatosan a tanulmányai, illetve karrierje szokott lenni. Köztudott, hogy a nemrégiben nagykorúvá lett Francesnek több filmszerepet is felajánlottak – többek között Aliz szerepét, az Aliz Csodaországban című filmben; valamint Bella szerepét az Alkonyat-sorozatban, de a 21 éves lány egyiket sem vállalta. Bryan Freedman, Frances ügyvédje a következőképp nyilatkozott a lány tanulmányaival kapcsolatban.

A kijelentések Frances tanulmányaival kapcsolatosan igen pontatlanok... A nyilatkozatok a karrierjére vonatkozó vágyairól, a színházról, a showbizniszről, a Nickelodeonról és forgatókönyvekről mind-mind hamisak – írta Bryan egy, a Vanity Fairnek címzett e-mailben, ám további felvilágosítást nem volt hajlandó adni, hogy mik is a lány tervei pontosan a jövőre nézve.

Courtney továbbá azt is elárulta még, hogy összvagyonából mintegy 250 millió dollárt csaltak el, mely elsősorban a Nirvana gázsijából származott. A tény, miszerint Love pénzügyi problémákkal küszködik, mindig is közszájon forgott, ám sokan kételkedtek ezen állítás helyességében, mivel a Nirvana Cobain halála után is nem kis összeget hozott a Cobain család konyhájára.

Sosem tudtuk, hogy hol a pénzünk – emlékezett vissza Courtney házasságának éveire – 135.000 dollárunk volt a bankszámlánkon és a szervezők anno azt mondták Kurtnek, hogyha elmegy és játszik a Lollapaloozán, akkor 11 millió dollárt hozhat haza. Szerinted Kurt megölte volna magát, ha tudja, hogy 54 millió van a számláján?

Courtney a mai napig tehetetlenül áll azon gyűlölködőkkel szemben is, akik úgy vélik, hogy ő juttatta az ikonikus zenészt oda, ahol van. Soha nem lesznek boldogok addig, míg én életben vagyok - zárta a beszélgetést és némileg talán igaza is van, hiszen hiába telt el közel 20 év Cobain halála óta, továbbra is terjednek azon összeesküvés-elméletek, miszerint Love-nak köze volt néhai férje halálához, még ha csak közvetetten is. Hiába tesz meg mindenfajta védelmet a Nirvana jogai iránt is, talán sosem nyeri már vissza azt a bizalmat, melyet egykor a magáénak tudhatott.

Courtney jelenleg legújabb albumán dolgozik és egyes források szerint készülőben van a következő életrajzi ihletésű Cobain-film is; továbbá, ha a hírek igazak, még idén piacra dobja legújabb könyvét is, melyben őszintén mesél majd az életéről.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek