Starity

Nívós díjjal jutalmazták Bonnie Tylert

2013. október 18. 05:05   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

40. alkalommal került kiosztásra idén a BASCA vagyis a Brit Dalszerzők, Szövegírók és Szerzők Akadémiájának legrangosabb díja, a Gold Badge Awards.

hirdetés
Nívós díjjal jutalmazták Bonnie Tylert

A díjátadó ceremónia helyszínéül London egyik legelegánsabb luxusszállodája, a The Savoy adott otthont tegnap este. Az akadémia díját azok az énekesek, zeneszerzők, producerek, managerek, karmesterek, írók és műsorszolgáltatók vehetnek át, akik kiemelkedően járultak hozzá a brit zeneiparhoz. A 12 jelöltből csupán heten vehették át az arany kitűzőt és a hozzá tartozó emlékplakettet.

Az est folyamán Bonnie Tyler brit rockénekesnő is gazdagabb lett ezzel a kitüntetéssel, amelyet zenei munkásságáért vehetett át. 1983-as albuma, a Faster than the Speed of Night a megjelenés napján a brit toplista első helyén nyitott, így Ő volt az első énekesnő, akinek ez sikerült a brit zenetörténelemben. De a mai napig ő az egyetlen walesi énekesnő is, aki az amerikai Billboard toplista első helyén szerepelt. Szintén ezen az albumon szereplő Total Eclipse of the Heart című dalával pedig óriási sikert ért el. 2013-ban az Egyesült Királyságot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a középmezőnyben végzett, de a közönségszavazáson két ESC Radio Awards díjat vehetett át, így ebben is Bonnie az első, ugyanis eddig brit énekes még nem nyert közönségszavazást, főleg nem két kategóriában.

Többek között ezek a tények is közrejátszottak abban, hogy Bonnie Tylert válassza az akadémia, aki zenei teljesítményével nagyban hozzájárult a brit zenetörténelemhez. Az énekesnő a zenei sikereken túl a társadalmi szerepvállalásban és a jótékonykodásban is jeleskedik.


Bonnie Tyler kezében a díj plakettjével

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek