Starity

Criss Angel a halállal játszik

2013. október 27. 19:07   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új tévésorozatában, a BeLIEve-ben eddig soha nem látott veszélyekkel néz szembe; minden eddiginél kockázatosabb, halállal dacoló mutatványokat kísérel meg.

hirdetés
Criss Angel a halállal játszik

Az október 15-én indult sorozat évadnyitó epizódjában volt látható a cementsírnak nevezett szabadulás, amelynek megkísérlése 1990-ben egy másik bűvész, Joe Burrus halálát okozta. Azért, hogy a helyszínen összesereglett közönség mindent jól lásson, Criss egy átlátszó koporsóba feküdt be, majd ezt egy szintén átlátszó sírba emelték.

A sírt lassan megtöltötték nedves cementtel, amíg a koporsót teljesen be nem borította. Több mint 9 tonna cementet borítottak rá, kérdéses volt, hogy a koporsó fala valóban kibírja-e a terhelést. 15 percre elegendő oxigén volt a koporsóban – végül, a bilincseiből és láncaiból kiszabadulva, majd a koporsóból kitörve 30 másodperccel az idő lejárta után vehetett újra levegőt.

„Ez a szabadulás teljesen más volt, mint bármelyik, amelyikkel szembenéztem a karrierem során. Be kell, hogy valljam, meg voltam ijedve és alábecsültem a nagyságát. Nagyon megkönnyebbültem, hogy vége van. Azoknak a bűvészeknek és szabadulóművészeknek ajánlom, akik életüket vesztették miközben megkísérelték azt, amit előttük még senki” – összegezte Criss.

A második epizódban egy minden trükköt és illúziót nélkülöző, kizárólag ügyességet, kitűnő egyensúlyérzéket és nagyfokú koncentrációt igénylő mutatványt hajtott végre. Egy Las Vegas-i pláza plafonjához közel, 18 méter magasban sétált végig két acélgerendán – vakon. Nem volt biztonsági háló, nem volt gumiszőnyeg a padlón. Az egyetlen óvintézkedés egy vontatókábel volt, amelyet nem akart viselni, de a bevásárlóközpont biztonsági emberei nem engedték megkísérelni a mutatványt, ha nem egyezik bele, hogy rajta legyen.

„Ez volt a legveszélyesebb és legfélelmetesebb dolog, amit életemben tettem. Két keskeny, kilengő acélgerendán egyensúlyoztam, amelyek között volt egy 60 centis rés, és át kellett ugranom egyikről a másikra. Nem félek a haláltól, de egy ideig még maradni akarok. Teljesen vak voltam odafent. Csak a többi érzékem maradt. Kimerültem” – mondta Criss a mutatvány után.

A múlt heti, harmadik epizódban a rendőrséggel, a kommandósokkal és a saját technikai személyzetével együttműködve azt vizsgálta, vajon el lehet-e kapni kézzel egy puskából kilőtt lövedéket?

„A történelem során eddig tizenkét ember vesztette életét, amikor megpróbált elkapni egy puskagolyót, és ők trükkökkel próbálkoztak. A technológiának és a fejlesztéseknek hála képesek voltunk ellenőrzésünk alatt tartani a lövedék röppályáját; feltettük a kérdést, lehetséges-e a fizika törvényeit és a tudományt lerombolni, és valóban elkapni egy golyót” – mondta Criss.

A jövő keddi, negyedik rész lesz a legellentmondásosabb, szó szerint a halállal szembeszálló epizód. Criss megpróbál feltámasztani egy halottat. Természetesen csak illúzió lesz az egész, de ebben a halloweeni részben szereplő holttest valódi lesz.

„Az emberiség az ismeretlen iránt vonzódik, érdekli a halál. A halottkeltés teljesen ellentmond a személyes hitemnek; ez egy nagyon ellentmondásos téma, de meg akarom tudni, hogy lehetséges-e egy nemrég elhunyt emberi lényt lélekkel feltölteni. Egy utolsó lélegzetre, csak egy utolsó lélegzet erejéig. Úgy érzem, ez meg fogja mutatni az embereknek, hogy mennyire törékeny is az élet és hogy mennyire meg kellene becsülnünk minden pillanatot, amelyet ebben a világban töltünk” – nyilatkozta Criss.

Az, hogy milyen veszélyes mutatványokat tartogat még a sorozat, az elkövetkezendő hetekben kiderül majd. A nyári forgatatásokból tudni lehet, hogy Criss Angel egy floridai aligátorfarmon hajtott végre egy szabadulást. 250 éhes krokodil várta odalent, miközben egy levegőben függő kalodából próbált szabadulni, amely egyre lejjebb eresztette. A halálasztalnak nevezett attrakció során pedig egy asztalon feküdt, amelybe fentről kardok zuhantak – helyesen kellett megjósolnia, milyen sorrendben hullnak alá, különben halálra döfik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek