Starity

Elhunyt a Velvet Underground énekese, Lou Reed

2013. október 27. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Velvet Underground gitárosa, énekese és dalszövegírója, a zenészlegenda Lou Reed 71 éves korában életét vesztette.

hirdetés
Elhunyt a Velvet Underground énekese, Lou Reed

Az amerikai Velvet Underground énekese, gitárosa, aki szólóban is kiemelkedő karriert ért el és bemutatta az avantgárd stílust a mainstream zenei életbe, hetvenegy éves korában vesztette életét – jelentette a Rolling Stone. A halála oka egyelőre ismeretlen.

Noha a Velvet Underground a hatvanas években limitált sikernek örvendett, a népszerűségük egyre nőtt az évtizedek folyamán, a Rolling Stone magazin egyik albumukat minden idők 13. legjobbjaként említi.

Az 1942-es, brooklyni születésű Reed gyermekkora nagy részét Long Islanden töltötte, biszexuálisnak vallotta magát, és már tinédzserkorában elektrosokk-terápiával „gyógyították”. 2008-ban kötötte össze életét Laurie Andersonnal.

Idén életmentő májtranszplantáción esett túl, drog- és alkoholfüggő volt, egyik legismertebb dalában, a Heroinban arról énekelt, azt kívánja, a szer legyen a halála, felesége, az élete. Egyik legismertebb dala a Trainspottingban is felcsendült Perfect Day. Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek