Starity

Sonata Arctica: új lemez és évfordulós koncertek

2013. november 02. 10:10   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Speciális koncertekkel ünnepli 15. születésnapját a finn zenekar, valamint új lemez is érkezik jövő év tavaszán.

hirdetés
Sonata Arctica: új lemez és évfordulós koncertek

„A jövő évben lesz már 15. éve, hogy megjelent debütáló albumunk, az Ecliptica”meséli Tony Kakko, az együttes énekese és alapítója. A Finnországban alakult zenekar eleinte Tricky Beans néven futott, egészen 1999-ig, amikor is átváltottak a Sonata Arctica névre, és elkészítették első kislemezüket, az UnOpenedet.

Miután toplistásak lettek, könnyen találtak maguknak kiadót, és a Spinefarm segítségével még ebben az évben megjelent az Ecliptica. Ekkorra a zenekart Tony Kakko (ének és billentyű), Jani Liimatainen (gitár), Janne Kivilahti (basszusgitár) és Tommy Portimo (dob) alkotta, ám az első turnén csatlakozott hozzájuk Mikko Härkin, aki a billentyűs szerepét vette át, így Tony teljes egészében tudott az éneklésre koncentrálni.

2006 tavaszán Jani Liimatainen, az együttes gitárosa bejelentette, nem tud részt venni a koncerteken, ugyanis kötelező katonai szolgálatát kell teljesítenie, ekkor jött képbe Elias Viljanen, a jelenlegi gitáros.

A zenekar megalakulása óta hét nagylemezt és négy EP-t jelentetett meg, valamint több koncertfelvételt is. Hogy megünnepeljék eddigi sikereiket és az Ecliptica 15. születésnapját, jövő év januárjától speciális koncerteket adnak Finnországban és Dél-Amerikában, ahol néhány új dalt is fognak játszani. Tony elárulta, jövő áprilisban érkezik az új Sonata-album.

A Sonata Arctica olyan zenészekkel működött együtt megalakulásuk óta, mint Tarja Turunen (ex-Nightwish), Perttu Kivilaakso (Apocalyptica) vagy Timo Kotipelto (Stratovarius).

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek