Starity

Élő adásban diagnosztizáltak rákot a műsorvezetőnél

2013. november 12. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A múlt hónapban több sztár, köztük Ashley Tisdale és Hayley Williams is felhívták a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára. Az amerikai ABC csatorna reggeli műsorában ugyanezen célból mammográfiás vizsgálatot végeztettek a stúdióban lévő nőkön.

hirdetés
Élő adásban diagnosztizáltak rákot a műsorvezetőnél
Fotó: Ida Mae Asture/ABC

Múlt hónapban a tévénézők biztatására végeztette el magán a tesztet a műsorvezetőnő, Amy Robach, aki nem sejtette, hogy az életveszélyes betegség az életére tört. A napokban megkapta a mammográfiás vizsgálat eredményeit, melyek enyhén szólva aggasztóak lettek.

„Még mindig nehéz kimondani, de mellrákom van” – nyilatkozta az öt gyermeket nevelő anyuka, aki teljesen sokkos állapotba került, hiszen családjában nem történt még ehhez hasonló.

Bár az asszony nem tudja, milyen stádiumban van a betegsége és a kiterjedtségét sem ismeri, úgy döntött, kétoldalú masztektómiát, azaz melleltávolítást végeztet magán. Családja és kollégái teljes mértékben mellette állnak.

„Hálás vagyok, hogy elvégeztettem a tesztet. Robin szavai, miszerint, ha élőben sugározzák a vizsgálatot, ösztönözhetek másokat, és ha megmentek egy életet, akkor már bőven megérte – még mindig a füleimben csengnek. Sose gondoltam volna, hogy ez az élet a sajátom lesz” – mondta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek