Starity

Jennifer Lawrence nem bánja, amit a karrierjéért tett

2013. november 13. 09:09   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő a BBC-vel beszélgetett a Hollywood és a média fiatal női sztárokhoz való viszonyulásával kapcsolatos nézeteiről.

hirdetés
Jennifer Lawrence nem bánja, amit a karrierjéért tett

Tegnap este zajlott le Az éhezők viadala: Futótűz világpremierje Londonban, így nem csoda, hogy a stáb jelenleg is teljes erőbedobással népszerűsíti a nagysikerű tavalyi film folytatását. Az Oscar-díjas színésznő ennek keretében ült le a BBC egyik munkatársával egy rövid interjú erejéig.

Arra a kérdésre, hogy fontos-e a számára, hogy filmbeli karakteréhez hasonló szerepeket játszhat: „Nem úgy mondanám éppenséggel, hogy fontos számomra, inkább izgatottá tesz, mivel úgy hiszem, hogy minden érdekes történet ilyen erős karakterekből táplálkozik. Viszont azt is szeretem [Katnissban], hogy amellett, hogy hihetetlenül bátor és erős, ugyanakkor egész idő alatt retteg is. Ő mindössze csak a húgát szeretné megmenteni, azt szeretné, hogy minden rendben legyen, ő nem akar háborút, mert nem akar több halált sem. És mégis ő válik ennek a lázadásnak, ennek a háborúnak a vezetőjévé.”

„Amikor én voltam gyerek, számomra nem volt olyan fajta női főhős, amilyen Katniss, és szerintem ő egy fantasztikus példakép a mostani fiatal lányoknak. Örülök, hogy számukra már létezik egy ilyen karakter” – vélekedett a színésznő, majd sokadszorra is kifejtette a nézeteit a testsúlyra vonatkozó hollywoodi normákról:

„Mialatt Az éhezők viadalát csináltuk, akkoriban nagy kérdés volt ez, hiszen ahogy a neve is mondja, ez az 'éhezők' viadala. Katniss a 12. körzetből való, és nyilvánvalóan alultáplált, így hát hihetetlenül soványnak kéne lennie. De én csak azt mondogattam, hogy nekünk megadatott a lehetőség, hogy kontrolláljuk ezt a képet, amit fiatal lányok fognak látni. Ők már így is eleget látnak ebből az alkatból, amit igazából nem lehet leutánozni vagy fenntartani, mindezeket a lehetetlen elvárásokat, és ez lesz az ő hősük. És jobb, ha valaki egészségesnek és erősnek néz ki.”

Az interjúkészítő azon kérdésére azonban, hogy mit gondol a fiatal női sztárok szexualitására helyezett hangsúly kapcsán, már nem volt ennyire egységes a válasza, bár a témában magának Hollywoodnak és a társadalomnak való hozzáállásához alkotott véleményét nem rejtette véka alá.

„Ez része ennek a világnak, a szórakoztatóiparnak. A szexet el lehet adni, és valami undorító okból kifolyólag a fiatal szexet még inkább.”

Természetesen, ahogy az mostanság elkerülhetetlen, Miley Cyrus neve is felmerült, Lawrence viszont nem volt hajlandó elítélően nyilatkozni ezzel kapcsolatban már: „Mindenkinek megvan a maga módja és a maga útja ahhoz, hogy megtalálja önmagát, és egyesek így érzik jól magukat, így érzik magukat vonzónak, és így akarnak előadni. Szóval ez rájuk tartozik.”

Lawrence véleménye már csak azért sem meglepő, mivel néhány évvel ezelőtt őt is kisebb kritikák érték, amikor is A hallgatás törvénye című filmjét követően elvállalt néhány fürdőruhás fotózást pár magazin részére. Bár a képek nem mutattak sokat, egyesek mégis kritizálták a döntést, mivel pont egy olyan szerepet követően tette mindezt, amely üdítő módon egyáltalán nem tett hangsúlyt a szexualitásra. A színésznő viszont már akkor sem félt bevallani, hogy mindez csupán egy karrierdöntés volt részéről, pontosan azért, mert Hollywood nem találta elég vonzónak filmbeli, Oscarra is jelölt alakítását. Ezt követően viszont máris többféle szerep közül válogathatott.

Mostanra persze már nem lenne szüksége efféle marketingfogásokhoz, arra a kérdésre viszont, hogy megbánta-e mindezt, határozott nemmel felelt: „Nem, egyáltalán nem bántam meg, ez egy PR-lépés volt, és egyáltalán nem éreztem kényelmetlennek.”

Az éhezők viadala: Futótűz hazánkban november 21-étől lesz látható a mozikban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek