Starity

Angelina Jolie újabb Oscar-szobrocskával gazdagodott

2013. november 18. 05:05   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színésznő eddig egy alkalommal nyerte el a rangos szobrocskát – 2000-ben a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-t kapta meg a Girl, Interrupted című filmben nyújtott alakításáért.

hirdetés
Angelina Jolie újabb Oscar-szobrocskával gazdagodott

Ezúttal azonban nem a filmvásznon való alakítása, hanem az emberbaráti tevékenysége miatt kapta meg a kitüntetést.

Angelina 2001 óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete – amikor a Lara Croft: Tomb Raider című filmjét forgatta Kambodzsában, akkor döbbent rá, mennyi ember szenved szükséget szerte a világban. Azóta rendszeresen járja a menekülttáborokat, adakozik és igyekszik felhívni az emberek figyelmét a legégetőbb problémákra.

Angelina november 16-án a Hollywoodban rendezett díjátadó estélyen George Lucas rendező kezéből vehette át a Jean Hersholt dán származású színészről elnevezett díjat, amely egy Oscar-szobrocskát formáz és olyan filmipari szereplőket tüntetnek ki vele, akik a foglalkozásuk mellett példát mutatnak a humanitárius tevékenységükkel.

„Amikor háborús áldozatokkal, éhezőkkel, megerőszakoltakkal találkoztam, akkor értettem meg, milyen az emberiség többségének az élete. Rájöttem, mennyire szerencsés vagyok, hogy van mit ennem, van tető a fejem felett, van egy hely, ahol biztonságban élhetek, és a családom egészséges” – nyilatkozta a színésznő.

A meghívottak között olyan filmsztárok ültek, mint Tom Hanks, Diane Keaton, Emma Thompson és Harrison Ford, a kitüntetett érdemeit pedig Gena Rowlands színésznő méltatta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek