Starity

Film ihlette segítségnyújtás: amerikai fiatalok a malária ellen

2013. november 18. 05:05   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Brenda Blethyn és Hilary Swank tavasszal bemutatott közös filmje, a Mary and Martha nem várt sikert aratott.

hirdetés
Film ihlette segítségnyújtás: amerikai fiatalok a malária ellen

Az ellingtoni United Methodist Youth Group (Egyesült Metodista Fiatalok Csoportja) november 3-án egy különös moziesttel készült. A Mary and Martha című televíziós filmet vetítették le az összegyűlt vendégseregnek.

A Philip Noyce-rendezte dráma két nő történetét meséli el. Mary (Hilary Swank) amerikai lakberendező, Martha (Brenda Blethyn) brit háziasszony. Nem sok közös van kettejükben – kivéve az, hogy azt kívánják: bárcsak semmi közös ne lenne. Amikor a malária lecsap, ennek a két, egymástól annyira különböző nő élete örökre megváltozik.

Mély barátság alakul ki közöttük és együtt indulnak útnak, hogy felfedezzék Afrikát és annak szentelik az életüket, hogy segítsenek a malária megelőzésében. Újraépítik az életüket és megmutatják, hogyan segíthetnek a hétköznapi emberek és hogyan inspirálhatják a pozitív változást.

A moziest a United Methodist Church (Egyesült Metodista Egyház) Imagine No Malaria (Képzeld el, hogy a malária nem létezik) kampányának a része, amelynek során pénzt gyűjtenek, hogy segítsenek felvenni a harcot az Afrikában tomboló malária ellen. Az összegyűlt adományokból szúnyoghálót vásárolnak, ami megvéd a maláriavírust terjesztő moszkitóktól.

A belépés ingyenes volt, viszont szívesen fogadták az adományokat. A lelkes csoport 800 dollárt gyűjtött össze, amiből 80 életmentő szúnyogháló vásárolható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek