Starity

Elhunyt Walt Disney lánya, Diane Disney Miller

2013. november 20. 15:03   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap elhunyt a világ egyik legismertebb emberének egyetlen vér szerinti lánya, Diane Disney Miller.

hirdetés
Elhunyt Walt Disney lánya, Diane Disney Miller

Tegnap este szomorú hír fogadta a Disney-rajongókat: Walt Disney egyetlen vér szerinti lánya, Diane Disney Miller 79 évesen elhunyt. A hírek szerint szeptemberben elesett és az ezt követő komplikációk okozták halálták.

Diane Marie Disney 1933. december 18-án született Los Angelesben, Walter és Lillian Disney gyermekeként. Másnap a Los Angeles Times a következő szalagcímmel közölte a hírt: „Mickey egérnek lánya született, mivel akkoriban az animált egérke volt Walt Disney leghíresebb teremtménye és a Disney stúdió Silver Lake-ben foglalt helyet.

Diane Los Felizben nőtt fel és később, ahogyan családja szerencséje nőtt, átköltöztek Holmby Hillsbe.


A két igazi Disney hercegnő, Sharon és Diane édesapjukkal

Az 1980-as évek közepétől Napában és San Fransiscóban élő nő szeptemberben rendezett egy gálát, hogy megünnepeljék az általa alapított Walt Disney Conert Hall 10 éves jubileumát. „Szerettem volna valamit, ami magában hordozza édesapám nevét, ami az ő vagyonából jön létre, de nem kereskedelmi. Ami csodálatos lenne a városnak, a léleknek és a lakosoknak. Szerintem sikerült ezt elérnünk – mondta Diane, aki férjét, Ron W. Millert és hét gyermeküket, valamint unokáikat hagyta most árván és özvegyen.

A The Disney Family Museum is kifejezte sajnálatát a történtekkel kapcsolatban: Szavak nem tudják kifejezni, mennyire szomorúak vagyunk Diane halála miatt. Különleges emberbarát volt és a művészetek lelkes támogatója. Diane méltósággal, kegyelemmel és odaadással folytatta apja örökségét.

Diane volt az utolsó élő Disney a család harmadik generációjából. Most pedig újra láthatja majd édesapját (1901-1966), édesanyját (1899-1997) és örökbefogadott testvérét, Sharont is (1936-1993).

Nyugodjon békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek