Starity

Így néznének ki napjainkban az elhunyt legendák!

2013. november 21. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lássuk be: ha kedvenceinkről van szó, mindannyian elkalandozunk néha, mi lenne, ha... Természetesen nincs ez másként elhunyt kedvenceinkkel sem, így olykor eszünkbe jut, hogy milyen is lenne Elvis ráncokkal barázdált arca, vagy hány ősz hajszála lenne már Bob Marley-nak, esetleg még mindig vörösben pompázna Kurt Cobain haja? Ennek jártunk utána!

hirdetés
Így néznének ki napjainkban az elhunyt legendák!

Sokszor halljuk, hogy a legendák velünk élnek és ez bizonyosan így is van, ám sajnos sokan közülük már csak az emlékeinkben adnak koncertet vagy autogramot. A People magazin, a Sachs Media Group és PhoJoe segítségével annak jártunk utána, hogyan is néznének ki kedvenc elhunyt sztárjaink, ha még mindig élnének!

Elvis Presley

Elvist nem hiába hívták a királynak, hiszen rövid élete során több tucat nagy sikerű filmben csillogtatta meg tudását az 50-es évek közepétől egészen 1969-ig, valamint még ennél is több önálló albumot készített mintegy bizonyítva, hogy lenyűgöző hangja nem ismer korlátokat. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen lenne a legendás zenész ma és mivel foglalkozna...

A legendás zenész 2013-ban ünnepelné 78. életévét és a fent említett források véleménye szerint jelenleg a világ legnagyobb – zenész általi tulajdonban lévő – étteremláncának elnöke lenne, mely a Hunks & Hunks O' Burnin' Love névre hallgatna.

Bob Marley

A reggae ősapja alig 36 éves volt, amikor is végleg az örök vadászmezőkre költözött, tengernyi bánatot rázúdítva rajongóira. Röpke 3 és fél évtizede alatt (és után) mégis termékenységéről tett tanubizonyságot – már ami a zenei karrierjét illeti -, ugyanis tizenhat nagylemeze, négy koncertalbuma, tíz válogatásalbuma, öt emlékalbuma és hét remixalbuma jelent meg. Hogy milyen lenne ma? Lássuk!

A People és a Sachs Media Group elképzelése szerint a legendás zenész jelenleg Jamaika választott elnöke lenne, emellett pedig azt a lehetséges lépést szorgalmazná, miszerint a világ minden táján legalizálják a marihuána fogyasztását, valamint a perecedens alapú jogítélet hozatal eltörlését a globális konszenzusból.

John Lennon

A Beatles legendás tagja már 33 éve nincs közöttünk, ennek ellenére a mai napig köztünk él az emléke, ami nem is csoda annak fényében, hogy alig négy évtizede alatt mennyi mindent letett arra a bizonyos asztalra. Mi sem mutatja el nem múló népszerűségét jobban, mint hogy halála után rengeteg életrajzi ihletésű könyv, szobor és emlékmű látott napvilágot a rajongók legnagyobb öörömére. De hogy hol tartana ma?

Lennon napjainra feltehetően abbahagyta volna a zenélést és irodalomtanárnak áll volna – legalábbis az alábbi képen éppen úgy néz ki, mint egy kedves, ám szigorú tanár. Mindemellett folyamatosan ingázna a New York University és Cambrige között és az előadásaira végtelenül hosszú sorokban állnának a diákok. Ha mindez nem volna elég, feltehetően a John Lennon Könyvklubból egy meglehetősen elismert díj válna az irodalmi élet számára, lekörözve a méltán neves Nobel-díjat is.

Jim Morrison

Ki ne emlékezne a The Doors legendás énekesére, aki oly sok legendás zenészhez hasonlóan megmagyarázhatatlan hirtelenséggel hunyt el mintegy 42 évvel korábban. A zenész mindössze 27 éves volt, így ő is tagja a híres-hírhedt 27-esek klubjának. Rövid élete alatt sokan tartották kuruzslónak, olyannak, aki előrevetíti saját sorsát és némileg így is volt.

Napjainkra a legendás zenész – egy hosszú rehabilitációt követően – tiszta lenne és józan életet élne, ennek fényében pedig a népszerű NPR szegmens házigazdája lenne, ahol régi blues lemezekről és költeményekről folyna az eszményi társalgás, mindezek mellett pedig vasárnaponként a Terry Grosszal való golfozás közben eresztené ki a fáradt gőzt.

Janis Joplin

Janis, mint a pszichedelikus rock és soul megteremtője igen különös életet élt, hiszen mindkét nem képviselői között akadtak szeretői, emellett pedig hippi stílusával mindig kilógott a sorból és tinédzserkorában rengeteg bántás érte. A zenében nem félt újat mutatni és különbözősége ellenére rengeteg rajongóval büszkélkedhetett és büszkélkedik a mai napig.

A People és a Sachs Media elgondolása szerint nagycsaládos édesanya lenne, rengeteg unokával, akiknek szerető nagyijuk lenne, emellett pedig jó néhány cicával osztaná meg texasi otthonát. Ruházati láncot hozna létre, melynek keretein belül a sálakra specializálódna.

Jimi Hendrix

Jimi talán a világon valaha élt egyik legnagyobb gitáros és dalszerző volt, ám ennek ellenére magánéletében szerény volt és visszahúzódó. Sajnos életében igen fontos szerepet játszott az alkohol és a keményebb drogok, melyek végül a halálát okozták a kultikus zenésznek, mégis szívesen gondolunk arra, hogyan élne és milyen lenne ő a huszonegyedik században...

Napjainkban Jimi csupán 71 éves lenne, olyasvalaki, aki még mindig a zenét tartaná legfőbb vallásának és törvényének és 2025-re elérné, hogy egyik szerzeményét himnusszá tegyék meg, melyet az emberek boldogan énekelnének a nagyobb rendezvényeken léggitározással kísérve.

Kurt Cobain

Cobain mindössze 27 éves volt, amikor végleg elhagyta földi purgatóriumát és hisszük, hogy most egy sokkal jobb helyen van, ennek ellenére minden nap hiányzik mindaz a mentalitás és a zenével szembeni önzetlen meghunyászkodás, melyet annak idején nyújtott. Lánya, Frances Bean Cobain születése teljesen megváltoztatta a zenész és bár igyekezett leállni a drogokkal sajnos nem sikerült neki, ám a People és a Sachs Media számára is talált alternatív „befejezést”.

Ennek értelmében a kultikus zenész feltehetően maga mögött hagyta volna a zeneipart és áttette volna székhelyét Portlandbe, ahol a legnagyobb odaadással és szeretettel nevelte volna fel lányát. Élete feltehetően egy normálisabb, nuygodtabb irányba fordult volna, ahol egy hosszú, fárasztó nap után leheveredett volna egy üveg sörrel a kezében a kanapéjára és élvezte volna, hogy tanúja lehet lánya felnövésének.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek