Starity

Courtney Love megosztotta titkait

2013. november 22. 05:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már egy ideje sejteni lehetett, hogy valami van a levegőben Courtney Love körül, ugyanis hónapok óta keményen dolgozik és hamarosan kezünkben tarthatjuk e munka eredményét egy 400 oldalas könyv és egy nagylemez képében.

hirdetés
Courtney Love megosztotta titkait

Mint tudjuk, Courtney már hónapok óta keményen dolgozik: jelenleg is legújabb, decemberre ígért lemezének és életrajzi könyvének utolsó simításait végzi; emellett saját márkájának, a Never The Bride-nak tervez új darabokat, ezen túl pedig a francia divatcéget, az Yves Saint Laurentet is képviseli idén.

Nemrégiben a Fashion magazin kért exkluzív interjút a Hole karizmatikus frontasszonyától, aki boldogan mondott igent a felkérésre, így a rajongók nem csak a magazinon belül találkozhatnak Courtney-val, hanem a szerkesztők egyenesen címlaplányuknak tették meg a 49 éves énekesnőt, aki nem csak jelenleg futó projektjeiről, hanem a divat- és zeneipar buktatóiról is szót ejtett az interjú során.

„Teljesen kiközösítettek a divatvilágból, amikor 2006-ban bevonultam egy rehabilitációs központba. Amikor kijöttem, nem akadt senki, aki szívesen öltöztetett volna és ez nagyon sz*r volt. Elmentem Párizsba, felszálltam a gépre és csupán két showra kaptam meghívást. Két showra! Yves Saint Laurenttől és Stellától. Akkor találkoztam a stylistommal, Panos Yiapanisszal, aki leültetett Riccardo Tiscivel és több, mint boldog volt, hogy lehet az, aki öltöztet engem mialatt legnagyobb mértékben gyarapodott az életem ekkor. Ő volt az, aki megújította a divatba vetett hitemet...Ez az egész arról szól, hogy kikkel veszed körül magad karriered során. Amikor következő alkalommal visszatértem Párizsba 2008-ban már százával érkeztek a meghívások különböző showkra és a pillanat, amikor Riccardo azt mondta 'ő a múzsám', hirtelen mindenki engem akart öltöztetni. Szóval ilyen a divatvilág: egy hatalmas reaktív közösség” – árulta el Courtney és lássuk be: nem is lehett könnyű neki akkoriban egészen addig, míg a Givechy vállalat kreatív igazgatója, Riccardo Tisci fel nem karolta az akkoriban igen nehéz időszakot élő dívát.

Ám Courtney mindezen túl decemberben érkező könyvéről és szerelmeiről is mesélt a Fashion magazin riporterének, mintegy kedvet csinálva a biográfiához: „Még mindig szeretnék egy fejezetet szentelni annak a férfinak a könyvemben, akiben olyan nagyon szerelmes voltam, de nem szeretném elárulni a nevét. Olyan álneveket használok a könyvben, mint Mr. Cat – ez a pasi pedig egy olyan milliárdos volt, akivel nagyon furcsán ért véget a kapcsolatunk.”

„Patti Smith-szel nőttem fel, együtt jártunk istentiszteletre és mindig ilyen szúrósan nézett. Én igazán le akartam ülni és megfogalmazni neki egy hülye levelet, hogy csinálja tovább a Smells Like Teen Spiritet és idézze vissza Kurtöt. És most ő a halottak gyámolítója. Ez az ő sorsa” – emlékezett vissza Courtney egykori barátnőjére is, ám ha mindez még nem volna elég ahhoz, hogy valaki kedvet kapjon a december 15-ére várható könyvhöz, az énekesnő egy különös történetről is mesélt, mely a divatikon Karl Lagerfeldhez köti.

„2010-ben a Mercer által szervezett lobbin voltam jelen, ahol Karl azt kérdezte 'Mit csinálsz abban a tütüben?' én meg csak annyit mondtam, hogy megjelent az új albumom és ez az én Gaga-féle megjelenésem: ez az én húsból készült ruhám és ő csak annyit válaszolt, hogy soha ne szexeljek tütüben. Ez volt az a pillanat az életemben, amikor megváltam a fura ruhadarabjaimtól.”

Courtney-tól már megszokhattuk, hogy mindig egyenes, nyílt és őszinte, így arra a kérdésre sem volt rest válaszolni, miszerint mit gondol a rocksztárságról: „Rocksztárnak lenni majdnem olyan, mint politikusnak lenni. Megvan az emelvény, ahova kiállhatsz és elmondhatsz dolgokat és a Bruce Springsteenhez, Michael Stipe-hoz és Bonóhoz hasonló jó politikát folytatókat szeretni is szokták az emberek.”

Az énekesnő már korábban sem rejtette véka alá, miszerint mennyire bántja a róla kialakult rossz vélemény, ám ezúttal azt is bevallotta, hogy nagyon szeretne élni egy második esély lehetőségével: „Nézd, ha Natasha Lyonne felgyújthat egy házat és Robert Downey Jr. lehúzhat két évet a hűvösön, akkor én is megérdemlek egy második esélyt! Hiszem, hogy van számomra remény!”


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek