Starity

Koncertalbum után új lemez jön az Apocalypticától

2013. november 23. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Richard Wanger 200. születésnapja alkalmából készített koncertlemez még csak a napokban jelent meg, az együttes azonban már az új lemezükre koncentrál.

hirdetés
Koncertalbum után új lemez jön az Apocalypticától

A finn csellósok zenéje rövid időn belül elvarázsolhatja az ember fiát. Fémzene igazi klasszikus hangszerekkel keverve, ezek elegye pedig egy igazán különleges hangulatot varázsol, ezt az Apocalyptica együttes hűen továbbítja számunkra. Most a Blabbermouth internetes portál szerkesztőinél jártak egy interjú keretein belül, ahol a koncertfelvételről beszéltek.

A Wanger Reloaded – Live In Leipzig a lipcsei MDR szimfonikus zenekarral karöltve készült. Eicca Toppinen és Mikko Sirén szerint a koncertanyag nemcsupán arról szólt, hogy tisztelegjenek Wagner személye és munkássága előtt, hanem egy új oldalról mutassák be a művészetét és életét. Eicca szerint a koncert azért különbözik az Apocalyptica egyéni koncertjeitől, mert ők ezen produkcióban részesei voltak a Wagner Reloadednek, illetve egy bizonyos koreográfiát követtek.

A beszélgetés egy meglepetést is tartogatott a rajongók számára; az együttes hamarosan stúdióba vonul, hogy megkezdjék nyolcadik nagylemezük készítését. Eicca így nyilatkozott:

„Kora tavasszal szeretnénk stúdióba vonulni. Remélhetőleg össze tudjuk rakni a meglévő dolgokat közösen és április/május környékén mixelni az albumot, illetve kiadatni a lehető legjobb időpontban. Egyébként, igen, ez egy baromi jó album lesz, egyenesen az Apocalypticától 2014-ben. És már a nyolcadik!”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek