Starity

Gael García Bernal dokumentumfilmes fesztivált népszerűsít

2013. november 25. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mexikóváros egyik legjelentősebb kulturális eseménye, az Ambulante Documentary Film Festival most Los Angeles meghódítására készül.

hirdetés
Gael García Bernal dokumentumfilmes fesztivált népszerűsít

2014 szeptemberében indul a különleges program, amely nyolc éve hatalmas siker Mexikóban.

Gael Garcia Bernal, Diego Luna (a fotón Bernal bal oldalán) és Pablo Cruz alapította 2005-ben az utazó fesztivált – a saját produkciós cégük, a Canana mellékágaként. Mára az esemény felülmúlta minden várakozásukat, hiszen minden évben körülbelül száz dokumentumfilmet mutatnak be százötven helyszínen és tavaly közel 90.000 mozilátogatót vonzott magához.

2014. szeptember 21. és október 4. között az Ambulante California egy jelentős lépés a fesztivál számára.

Garcia Bernal így nyilatkozott: „Ez a lépés egy organikus, természetes fejlődés.” Azt is elmondta, hogy azért hozták létre a fesztivált, hogy az ország minden pontjáról összegyűjtsék a dokumentumfilmeket és így egyfajta párbeszédet hozzanak létre: „És tulajdonképpen, ha ezt az ötletet szélesebb perspektívában nézzük, hogy minden mexikói városba elvigyük a filmeket, nos, Los Angeles is mexikói városnak számít.”

A fesztivál különleges vetítésekkel kezdődik Tijuanában, mielőtt Los Angelesben folytatódna. Újabb tervek szerint a szervezők felhasználják a közösségi médiákat és a weboldalt, hogy az emberek szavazhassanak a vetítési helyszínekre, egyúttal versenyre hívják a kaliforniaiakat, hogy küldjék be a saját rövid dokumentumfilmjeiket a fesztiválra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek