Starity

Nem kaphat Golden Globe-ot Scarlett Johansson

2013. november 27. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Scarlett Johansson a Római Filmfesztiválon diadalmaskodott szexi hangjával, a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének díjáért azonban el sem indulhat.

hirdetés
Nem kaphat Golden Globe-ot Scarlett Johansson

Scarlett Johansson sok díjat bezsebelhet Spike Jonze Her című filmjéért, amelyben egy búgó hangú operációs rendszernek kölcsönzi szexi orgánumát. A Római Filmfesztivál ítészeit máris meggyőzte, hiszen ő nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

Az viszont már most bizonyos, hogy a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA) által kiosztott Golden Globe-ért még csak versenybe sem szállhat a 29 éves színésznő, a szabályzata szerint ugyanis hang-alakítást nem lehet jelölni a színészi díjra.

A HFPA korábban is nagy vihart kavart, amikor egy svájci filmet próbált kizárni a legjobb idegen nyelvű film kategóriából azzal az indokkal, hogy dokumentumfilmmel nem lehet versenyezni. Később, amikor szembesítették a szövetséget azzal, hogy ilyen passzus nincs is a szabálykönyvükben, mégis engedték jelölni a filmet, ám utólag kiegészítették szabályaikat a dokumentum műfaj kizárásával.

Scarlett Johansson tehát 2014-ben biztosan nem fog általa nyert arany földgömbbel a kezében fényképezkedni, de több más díjért, például a Screen Actors Guild Awardért és az Oscarért még mindig harcba szállhat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek