Starity

Vígjátékként indul az Amerikai botrány a Golden Globe-on

2013. november 30. 16:04   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eredetileg a Sony drámaként indította volna David O. Russell új filmjét, ám vetítése után átsorolták azt a komédia/musical kategóriába, ahol természetesen jóval nagyobb esélyekkel vághat neki a versenynek.

hirdetés
Vígjátékként indul az Amerikai botrány a Golden Globe-on

A múlt hét vasárnapi elővetítésen mutatták be először szélesebb közönség előtt is az idei év legjobban várt filmjei közül az egyik utolsót, a Napos oldal és A harcos rendezőjének új alkotását, az Amerikai botrányt. Bár a kritikákat még egy ideig visszatartják, a reakciók egyelőre többnyire pozitívak, egyöntetűen kiemelve a Winter’s Bone sztárját, Jennifer Lawrence-t, akit nem elképzelhetetlen, hogy jövő márciustól kétszeres Oscar-díjas színésznőként aposztrofálhatunk majd.

Bár a filmet a Sony drámaként indította volna a 71. Golden Globe-on, a HFPA (Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége) tagjai a keddi vetítés után egyetértettek abban, hogy inkább a komédia/musical kategóriába kell besorolni azt. Ezt nagyban megkönnyítheti majd az Amerikai botrány dolgát, hiszen az idei díjszezon nagyágyúi közül sem a 12 év rabszolgasággal, sem a Gravitációval nem kell versenyeznie, és Christian Bale és Amy Adams is sokkal nagyobb reményekkel várhatja majd az Arany Glóbuszt januárban.

Russell új mozija egyébként többnyire elnyerte a külföldi újságírók tetszését, a Gold Derbynek nyilatkozott forrás szerint kétharmaduk nagyon szerette, a fennmaradó rész pedig közömbösen fogadta. Akiről mindenki beszélt, az megint csak a fiatal színésznő, Jennifer Lawrence volt.

Persze, ha meg is nyeri az Amerikai botrány a legjobb film díjat a vígjátékok kategóriájában, még az sem jelenti majd egyértelműen azt, hogy az Amerikai Filmakadémia szobrocskájáért is éllovasként száll majd harcba, hiszen az utóbbi negyven évben az itteni győztesek közül mindössze három alkotás gyűjtötte be az Oscart is.

A film promóciója nem mellesleg már gőzerővel folyik, újabb és újabb filmklipek látnak napvilágot belőle, nemrég pedig Amy Adams fedett fel egy igazán érdekes információt, miszerint egy csók is elcsattan majd közte és a 23 éves Lawrence között. Christian Bale szélhámos karakterének felesége és szeretője egy mosdóban esik majd egymásnak, a köztük kirobbanó heves vita csattanójaként. A csók Adams fejéből pattant ki, Russell szerint ez a két nő mérgező kapcsolatának lezárásaként értelmezhető, a Kétely sztárja viszont egy sokkal egyszerűbb magyarázattal állt elő: „Talán csak meg akartam csókolni Jennifert. Ő annyira édes!”. Mégis, ki hibáztathatná ezért?

Ha ezt a jelenetet nem is akarják még ellőni a bemutató előtt, Lawrence mikrós incidense és vacsoraasztali körömszagláltatása után itt van a film kedvéért kopaszra borotvált és kilókat kivételesen nem leadó, hanem felszedő Bale, és Amy Adams feltűnően szexisre vett figurájának bájos első találkozása.

Az Egyesült Államokban december 13-ától tűzik műsorukra a mozik a filmet, hozzánk január 23-án érkezik, ennek örömére pedig itt is van a magyar poszter, amiről kiderül, hogy a 16-os karikával ellátott A harcos és Napos oldal után előreláthatólag (bár ez még változhat) csupán 12-es korhatár-besorolással lesz látható itthon David O. Russell botrányos sztárparádéja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek