Starity

Antonio Banderast kitüntette a spanyol királyné

2013. december 03. 14:02   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A spanyol színész november végén Arany Medált kapott Zsófia királynétól.

hirdetés
Antonio Banderast kitüntette a spanyol királyné

Őfelsége Zsófia királyné után Instituto Reina Sofíának elnevezett, a spanyol kultúrát támogató intézet Arany Medál-gáláján Antonio kitüntetésben részesült november 19-én New Yorkban.

A gála egyben egy 1978-ban alapított, évente megrendezésre kerülő jótékonysági est, amelynek során olyan személyeket ismernek el, akik hozzájárultak Spanyolország és Latin-Amerika nemzetközi elismertségéért, a különböző művészeti és tudományágak területén elért eredményeikkel.

„Jelentős támogatója országunk érdekeinek külföldön, és legfőképpen az Amerikai Egyesült Államok és Spanyolország közötti kapcsolatokat erősíti” – mondta Banderasról Zsófia királyné az ABC beszámolója szerint.

A filmművészetben elért eredményein túl elismerésben részesült emberbaráti cselekedeteiért a CUDECA alapítvánnyal közös együttműködésével, a végstádiumban lévő rákos betegek támogatása miatt, a Lágrimas y Favores nevű alapítványának munkájáért és a hátrányos helyzetű andalúziai diákok támogatásáért is.

hirdetés

Az ünnepély a Waldorf Astoria hotelben zajlott, Antonio a szívhezszóló beszédében így szólt hazájáról: „Amikor érzem a szívét, a lágy fuvallatát, vagy a forró vérét hazámnak, gyógyíthatatlanul spanyol vagyok; elmém és testem minden része romantikusan spanyol.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek