Starity

Újabb előzetes érkezett Spike Jonze filmjéhez

2013. december 04. 15:03   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai rendező szokatlan szerelmes filmje még decemberben megérkezik az Egyesült Államok mozijaiba, így itt is van hozzá a második, már valamivel hosszabb trailer.

hirdetés
Újabb előzetes érkezett Spike Jonze filmjéhez

Még augusztusban mutatták be Spike Jonze (Ahol a vadak várnak, Adaptáció) új, Her című filmjének első előzetesét. Az alkotás már megjárt több filmfesztivált is, a debütálására New York-ban került sor még októberben, ahol kitűnő fogadtatásra talált. Azóta az év legjobbjai között tartják számon.

A film tulajdonképpen egy sci-fi, színhelye Los Angeles a közeljövőben, ahol a nemrég elvált, magányos férfi, Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) mások számára írt személyes, megható levelekkel keresi kenyerét. Egyedüllétéből végül egy újonnan kifejlesztett, emberi tulajdonságokkal felruházott operációs rendszer, Samantha (Scarlett Johansson) rázza fel, akivel különös szerelmi viszonya alakul ki. Az író megleli a hozzá érzékeny, lágy hangon szóló találmányban lelki társát, kapcsolatuk kezd egyre inkább elmélyülni.

Joaquin Phoenix és Scarlett Johansson mellett természetesen ott lesz még a filmben Olivia Wilde, Rooney Mara, és főhős legjobb cimboráját játszó Amy Adams is, aki a New York-i kritikusok által az év filmjének választott Amerikai botrány női főszerepében is feltűnik még az idén.

Scarlett Johansson úgynevezett hang-alakítása nem kis felhajtást keltett mostanra, hiszen sokak szerint a színésznő Oscar-jelölést érdemelne teljesítményéért, ami az első ilyen jellegű nomináció lenne az Amerikai Filmakadémia történetében. A Római Filmfesztiválon a legjobb színésznő díját is neki ítélték novemberben, Golden Globe-ot viszont semmiképp sem kaphat érte, mivel a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége szerint ez nem fér bele a szabályzatba. Vannak, akik szerint Scarlett életet lehel csupán hangjával az élettelen karakterbe, és emberivé, igazivá teszi azt, viszont olyan vélemény is akad, miszerint ez csak fél-alakítás.

Spike Jonze egyedülálló romantikus filmje december 18-ától lesz látható majd az USA-beli filmszínházakban, magyar bemutatóról nincs hír. Első előzetese után végre megérkezett az új trailer is (Karen O után az Arcade Fire dalával), ami temérdek képet, és egy gyönyörű posztert is hozott magával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek