Starity

Február 6-án érkezik hozzánk Joaquin Phoenix új filmje, A nő

2013. december 14. 09:09   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itthon is bemutatják Spike Jonze három Golden Globe-ra jelölt filmjét, a Hert, melyet a magyar fordítók A nő címre kereszteltek.

hirdetés
Február 6-án érkezik hozzánk Joaquin Phoenix új filmje, A nő

Az Oscar-díjra jelölt Spike Jonze negyedik nagyjátékfilmje nem várt sikerrel hasít a díjszezonban. Amellett, hogy a National Board of Review, a Los Angeles-i Filmkritikusok, a San Diegó-i Filmkritikusok és a Detroiti Filmkritikusok is az év legjobbjának kiáltották ki, tegnapelőtt még három Golden Globe-jelölést is besöpört. Jelenleg a film Metacriticen 90 ponton, a Rotten Tomatoeson pedig 90 százalékon áll.

A magyar bemutatóról nem sok információ keringett ez idáig, most viszont már tudjuk, hogy kis hazánkban is játszani fogják majd Jonze nem mindennapi romantikus drámáját, méghozzá február 6-ától. Új címet is kapott a film: az eredetihez hasonlóan egyszerű és lényegre törő, A nő elnevezéssel lesz majd megtalálható az itthoni mozik kínálatában.

A cím Scarlett Johansson karakterére utal, aki nem egy valós, hús-vér nő, hanem csupán egy újonnan fejlesztett operációs rendszer, így természetesen a gyönyörű színésznő is csak érzéki hangjával járul hozzá a filmhez. Ebben az intelligens programban, Samanthában találja meg társát a nehéz váláson túl lévő, introvertált író, Theodore (Joaquin Phoenix). A magányos férfi elkezd gyengéd érzelmeket táplálni a láthatatlan, mindenre kíváncsi nő iránt, úgy hiszi, benne találta meg az igaz szerelmet. A vásznon ténylegesen feltűnő színésznőkben sincs hiány a filmben, Phoenix olyan bájos partnernőkkel dolgozhatott, mint Amy Adams, Rooney Mara, vagy éppen Olivia Wilde.

Joaquin Phoenix tavalyi, The Master-béli alakításához hasonlóan most is röpködnek a nagyobbnál nagyobb kijelentések a játékára vonatkozóan, ő, és a Római Filmfesztivál zsűrije és Detroit kritikusai által már díjazott Scarlett Johansson Oscar-jelöléséért is szoríthatunk januárig – utóbbiéval történelmet írnának. Ezen a ponton pedig már a film és a rendező is egyre komolyabb eséllyel pályázhat az aranyszobrocskáért.

Jonze jövőbe helyezett, de mégis nagyon aktuális kérdéseket boncolgató, szívfacsaró filmje eddig két posztert és két előzetest kapott, de nem csak nekünk kell beérni egyelőre ennyivel, hiszen a fesztiválokat leszámítva az Egyesült Államokban sem került még bemutatásra. Persze nekik februárig nem kell várniuk: december 18-án kezdődik meg a 2013-as sci-fi limitált vetítése az USA-ban. Hozzánk az InterCom forgalmazásában jut majd el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek