Starity

Márciusban jön az új Sonata Arctica-album

2014. január 09. 19:07   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hazánkban is koncertező finn power-metal zenekar legújabb stúdióalbuma idén márciusban jelenik meg.

hirdetés
Márciusban jön az új Sonata Arctica-album

A 15. születésnapját ünneplő Sonata Arctica tavaly jelentette be, hogy idén tavasszal megjelenik nyolcadik stúdióalbumuk, és évfordulós koncertturnéra indulnak.

A zenekar lemezkiadója, a Nuclear Blast pár órája jelentette be, hogy március 28-án Pariah's Child néven jelenik meg az új Sonata-album. Legutolsó lemezük 2012-ben, Stones Grow Her Name címen jelent meg, és hazánkban is jártak a világkörüli turné során.

A ma nyilvánosságra hozott albumcímről és borítóról Tony Kakko, az énekes így mesélt: „Mindig nehéz új nevet találni az új bébinek. Próbáltam minden szögből megközelíteni: hogy milyen is a mi nyolcadik albumunk, és hogy milyen könnyen vissza lehet ezzel élni. Minden nyolcas szimbólum az örökkévalóságot és hozzá hasonlókat szimbolizál. De nem volt jó érzés, mert már annyiszor használták ezt. Aztán elkezdtem azon gondolkozni, hogyan hanyagoltuk el a totem-állatunkat, a farkast és mindent, ami ehhez kapcsolódik. [...] Világos volt, hogy szükségünk van egy farkasra a borítón. Egy elhagyott farkasra, egy kitaszítottra. Vagy egy elhagyatott gyermekére igazából. Az új generáció visszahozza a régi logót.”

Nem sokkal a turné dátumok megjelenése után, Henkka a Sonata Arctica billentyűse, a következőt fűzte hozzá: „Régen volt, hogy Európában turnéztunk, szóval nagyon boldog vagyok, hogy bejelentettük az új albumot és a turnédátumokat. Amióta tudjuk, hogy márciusban jelenik meg az új album, nem vesztegettük az időnket, az európai koncertekre koncentrálunk. Az első Hollandiában lesz, április elején. Az egész banda nagyon várja, hogy új dalokat játszanak nektek, és ez egy jó alkalom lesz, hogy bemutassuk új basszusgitárosunkat, Pasit minden rajongónknak. Ő egy szörnyeteg élőben, majd ti is látjátok.”

A német, cseh, olasz, osztrák és francia dátumok között szerepel a budapesti koncert is, ami április 30-án lesz, a Club 202-ben. Egyelőre a jegyek árusítása még nem kezdődött meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek