Starity

Világsztárok, akik megszólaltak magyarul

2014. február 13. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar a világ egyik legnehezebb nyelve. Annak ellenére, hogy emellett az országunk igen kicsi, jó néhány híresség megfordult már hazánkban. Lássunk néhány olyan világsztárt, aki – még ha csak pár szó erejéig is – de megszólalt a nyelvünkön.

hirdetés
Világsztárok, akik megszólaltak magyarul

Katy Perry

Az énekesnő 2010-ben, Firework című dalához forgatott klipet Magyarországon. Idelátogatása előtt azonban készített egy videót, amelyben a rajongók segítségét kérte, szereplőket keresett a kisfilmbe. A felvételen Katy két mondat erejéig beszél magyarul, mégpedig a következőket: „Sziasztok, Katy Perry vagyok”, és a végén: „Köszönöm szépen!”

Robert Pattinson

A Twilight sztárja 2009-ben járt hazánkban, mivel legújabb filmje forgatásán vett részt. Néhány szemfüles rajongó videóra vette, ahogy Rob száját egy magyar mondat hagyja el, mégpedig: „Köszönöm, hogy csendben voltatok!” Később a színész „Jó éjszakáttal” köszönt el a tömegtől.

Sebastian Vettel

A Formula–1-es pilóta a Red Bull által piacra dobott mobiltelefont reklámozó videóban szerepelt, és magyarul is megszólalt egy mondat erejéig: „Üdv a világomban, a Red Bull világában.” Állítása szerint több nyelven is elmondta már az említett szavakat, mégis a magyarral gyűlt meg leginkább a baja.

Adam Lambert

2012-ben Adam száját is a mi nyelvünk szavai hagyták el. Az énekes a Class FM felkérésére mondott egy rövidke mondatot magyarul: „Szeretem a Class FM-et”. A felkonferálás ugyan rövidre, de egészen lelkesre sikeredett.

Selena Gomez

A színész-énekesnő egy talkshow-ban árulta el, hogy Magyarországon való tartózkodása alatt tanult egy-két szót magyarul. Selena a „Szeretlek”, illetve a „Csendet, felvétel lesz!” mondatokat említette.

François Arnaud

A színész négy alkalommal is hazánkban forgatott: háromszor járt Budapesten a Borgiák című sorozat forgatása miatt, majd Juszt Balázs Thursday című filmjét forgatta itt. Frannal Ada készített interjút a Reflektorban, ahol mondott néhány szót magyarul: „puszi, puszi / köszönöm / szívesen”, de káromkodni is tud: a b***dmeg és a s***fej is szerepel a szótárában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek