Starity

14 film, ami 2014-ben már tízéves lesz!

2014. március 23. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lássuk a legemlékezetesebb 2004-es alkotásokat, amelyek idén ünneplik születésnapjukat.

hirdetés
14 film, ami 2014-ben már tízéves lesz!

Szerelmünk lapjai

Ugyan a The Notebook tíz évvel ezelőtt került a mozikba, még mindig az egyik legklasszabb szerelmi történet mind közül – hogyan is felejthetnénk el Noah és Allie románcát, mikor Ryan Gosling és Rachel McAdams a való életben is annyira szuper párt alkottak?

Az ötven első randi

Az Adam Sandler és Drew Barrymore főszereplésével készült romantikus vígjátékban megismerkedünk Lucyval, aki egy balesetet követően képtelen emlékezni az elmúlt huszonnégy óra történéseire, így minden egyes nap ugyanazokat a dolgokat csinálja, míg meg nem ismerkedik a csajozógép Henry Rothtal.

Hirtelen 30

Jenna Rink minden vágya az, hogy ő is egy legyen a hat jó csaj közül, és világa fenekestől felfordul, amikor egy születésnapi kívánságával 17 évet utazik az időben, és rájön; nagymenő magazinszerkesztőként dolgozik a Poise-nál. Idővel azzal is szembesül, hogy jó csajnak vagy sikeresnek lenni nem azt jelenti, hogy jó ember is egyben.

Én, Pán Péter

A Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman és Freddie Highmore főszereplésével készült Finding Neverland című családi dráma 2004 őszén debütált a Velencei Filmfesztiválon. Hét Oscar-jelölést kapott, amelyből csak egyet váltott díjra: a legjobb eredeti filmzenéért járó elismerést Jan A.P. Kaczmarek kapta.

A főszerepben a színpadi író, J. M. Barrie áll, aki egy reggel találkozik a Davis családdal, az elhunyt özveggyel, Sylviával és annak négy fiával, s a velük töltött idő arra inspirálja Barrie-t, hogy megírja élete remekművét.

Polár expressz

A 2004 karácsonyán bemutatott Polár expresszt három Oscar-díjra jelölték, ám a mágikus vonatról és az Északi-sarkra való utazásról szóló történet nem nyerte el az Akadémia tetszését, így egyet sem váltott díjra. Sebaj, nekünk továbbra is az egyik kedvenc karácsonyi filmünk!

Feketék fehéren

Igazi klasszikussá nőtte ki magát a Feketék fehéren című vígjáték, amit nem tudunk nem szeretni: Marlon Wayans és Shawn Wayans alakításától könnyek szöknek a szemünkbe a nevetéstől. A krimi-vígjáték 2004 októberében került a mozikba Magyarországon.

Aviátor

A 170 perces életrajzi dráma 11 Oscar-jelölést kapott, amelyből ötöt díjra is váltott. Főszereplőnk, Leonardo DiCaprio sajnos a 2005-ös gálán sem nyerte el a Legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskát.

Pillangó-hatás

Az Ashton Kutcher és Amy Smart főszereplésével készült Pillangó-hatásban megismerjük a hétéves Evant, aki örökölte őrült apja tulajdonságait, és nemcsak blokkolja a negatív emlékeit, de képes manipulálni az időt, azzal pedig az eseményekkel járó következményeket.

Haláli hullák hajnala

Simon Pegg és Nick Frost örökzöld zombis filmjét nem lehet elfelejteni! Az otthon- és állandóan a kocsmában ülő párosnak meg kell emberelnie magát, hogy túléljék a zombiinváziót, ehhez pedig nem kell mást tenniük, mint követniük a tökéletes tervet: elhozni anyát, elintézni Phillipet, felvenni Lizzyt, elvinni őket a Winchesterbe, és egy korsó hideg sörrel megvárni, hogy véget érjen a pokol. *Kocc!*

Trója

A Homérosz Íliász című eposza alapján készült kalanddrámában megelevendik előttünk a görög mitológia és a tíz éven át tartó trójai háború egyetlen nő szerelméért. Brad Pitt izmai még mindig kísértenek minket!

Bajos csajok

Az addig Afrikában élt magántanuló, Cady Heron élete száznyolcvan fokos fordulatot vesz, amikor összeáll a plasztikokkal; a sulivilág A-listás klikkjével, és szép lassan átveszi a falkavezér, Regina George helyét. A Bajos csajok 2004 augusztusában került a magyar mozikba, és olyan színésznők karrierjét lendítette fel, mint Rachel McAdams vagy Amanda Seyfried.

Mielőtt lemegy a nap

A Before-trilógia második része kilenc évvel az első rész után jelent meg a mozikban, nagy sikerrel; még egy Oscar-jelölést is begyűjtött Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. Jesse és Céline ezúttal Franciaországban találkoznak, ahol Jesse könyvét promótálja, amelyet első találkozásukat követően írt. A 80 perces filmet végigsétálják és -beszélgetik, majd Jesse lekési a gépét... A harmadik rész, a Mielőtt éjfélt üt az óra szintén kilenc évvel később jelent meg, 2013-ban, és szintén Oscar-jelölést kapott a forgatókönyvért.

Van Helsing

A híres szörnyvadászt, miután betörte a rózsaablakot és végzett Dr. Jekyllel, Erdélybe küldik, hogy megállítsa Drakula grófot, aki Dr. Frankenstein kutatásai alapján vérfarkasokon kísérletezik. Van Helsing (Hugh Jackman) segítségére az utolsó Valerious, Anna siet, akinek családja annak szentelte életét, hogy leszámoljon Drakulával.

Neveletlen hercegnő 2 – Eljegyzés a kastélyban

A Neveletlen hercegnő fergeteges sikere után 2004-ben elkészült a második rész is (saját ötlet alapján íródva), amelyben Miának, ahhoz, hogy trónra léphessen, meg kell házasodnia. Persze semmi sem a tervek szerint alakul, két férfi, Andrew Jacoby (Callum Blue) és Nicholas Devereaux (Chris Pine) is a kegyeiért küzdenek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek