Starity

Párizsban tündökölnek a legszebb Cartier-ékszerek

2014. január 20. 10:10   |   Szerző: annatm

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A párizsi Grand Palais nagyszabású kiállítást indított “Cartier — Style and History” címmel. Stanislas de Quercize, a Cartier vezérigazgatójának szavaival leírva: „A művészet a Cartier része, a Cartier pedig a művészet része.”

hirdetés
Párizsban tündökölnek a legszebb Cartier-ékszerek

A kiállítás egészen február 16­-áig lesz megtekinthető, és több mint 600 darab luxuskiegészítőt sorakoztat fel, például órákat, ékszereket, valamint egyéb stílusos tárgyakat.

„Soha eddig nem osztottunk meg a nyilvánossággal ennyi termékünket” – mondta büszkén Quercize. A legátfogóbb bemutatóként hirdetett kiállításon megtekinthetőek a híres Tank-órák, a párduc témájú ékszerek, valamint olyan 2014-­ben debütáló ékszerek is, melyeknek megalkotásánál távoli egzotikus országok, mint Kína, India adták az ihletet.

A legtöbbet a Cartier széleskörű archívumából húzták elő, azonban mintegy 100 darabot privát kollekcióból kértek kölcsön.


A kiállításra belépő vendégeket egy forgóoszlopon elhelyezett gyémánt fejdísz köszönti, majd a szájfénytartótól a Cartier első órájáig minden darabot megcsodálhatnak.

A legjelentősebb a kiállított ékszerek közül talán Kate Middleton hercegnő esküvői fejdísze, valamint Grace Kelly eljegyzési gyűrűje. A monacói hercegi család ékszergyűjteményéből 20 darab megtekinthető, de szintén ki van állítva Marjorie Merriweather Post személyes kollekciója, továbbá egy közel 2500 gyémántból és smaragdból álló nyaklánc is.

A ritkább darabok közül megemlíthető egy 1928-­as nyakék, a központi szobában pedig 100 olyan ékszer lett elhelyezve, melyet 1912 és 1930 között készítettek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek