Starity

A veszteségből merít ihletet Alexx Calise

2014. január 26. 18:06   |   Szerző: Atina21

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban ismét interjú készült a rock legújabb üdvöskéjével, aki beszélt a zene iránti szeretetéről, a jövőbeni terveiről és egyéb más dolgokról is.

hirdetés
A veszteségből merít ihletet Alexx Calise

Alexx jelenleg Los Angelesben lakik, azonban Ft. Lauderdale, Florida az igazi otthona. Olyan családban nőtt fel, ahol szinte kötelező volt, hogy a zenei pályára lépjen. Az évek során kifejlesztett egy hard-rock stílust, mellyel bebizonyította, hogy független művész. A zenei stílusa meglehetősen sokoldalú, hiszen ugyanúgy megtalálható a repertorájában a ballada, mint ahogyan a rock is. Különböző tévéműsoroknak is szerez dalokat, ilyen például a Dance Moms (amiről később lesz is szó), valamint videókat is készít.

– Először is, Alexx, milyen művészek befolyásolták azt, hogy milyen zenét csinálj?

– Mindig nagyon szerettem a grunge és a rockzenét, mint a Silverchair, a Stone Temple Pilots, a Soundgarden, az Aerosmith, a Buckcherry és a Nine Inch Nails. A szüleim választás elé állítottak, hogy válasszak a zenei irányzatok közül, mint a jazz, a rock, a New Age és a klasszikus. Délutánonként a Stonest hallgattam, vacsora közben pedig Stravinsky és Debussy szólt. 15 éves koromban a bluesért voltam nagyon oda – minden Dinah Washington és Kenny Wayne Shepherd körül forgott – órákra bezárkoztam a szobámba, hogy hallgathassam őket, illetve gitároztam is. A szüleim szerencsére nagyon támogatták a karrieremet, és azóta is bíztatnak. Ha nem kapnék támogatást és áldást, akkor ma nem az a zenész lennék, mint ami vagyok.

– Mi volt az első koncert, amin valaha részt vettél?

– Azt hiszem, az első koncert, amin valaha részt vettem, a Beach Boys volt. Elképesztő volt. Csodálatos zenészek.

– Mikor tanultál meg gitározni, és mikor ért az első profi fellépésed?

– Amikor megtanultam gitározni, még csak 11 voltam. Apán volt az én katalizátorom, mindig olyan akartam lenni, mint ő. Az első előadásom gitárosként és énekesként 7. osztályos koromban volt egy tehetségkutatón.

– Egy vagy több kedvenc gitárod van?

– Kétségtelenül a kedvencem a fehér Gibson Les Paul. Ez került fel az AC3 lemez borítójára is.

– Sok dalszerző a saját élettapasztalatát írja bele a dalaiba. Te is?

– Abszolút. A szövegeim általában egzisztenciálisak, az önutálatról és a befelé fordulásról szólnak. A lírai dalaim csak úgy íródnak. Hallom a dallamot a fejemben, a szavak pedig csak úgy jönnek ki belőlem. A veszteség és a hasonló dolgok ihletnek meg. A dalszerzés nagyszerű módja annak, hogy a negatív energiákat pozítívvá tegyem, ez katartikus élmény.

– A legutóbb rögzített EP-d nem egy stúdióban, hanem otthon készült. Amellett, hogy ez költséghatékony, neked, mint zenésznek fontos, hogy otthon is minőségi felvételek készüljenek?

– Ez tényleg attól függ, hogy mit dolgozik éppen az ember. Ha van egy jó kocsi otthon, és te egy gyakorlott mérnök vagy, akkor hajrá. Hallottam már olyan elképesztő dolgokat, hogy valaki képes volt csak egy laptoppal mindezt megvalósítani.

– Néhányszor szerepelt a Lifetime’s Dance Momsban, a spinoffjában, a Dance Moms: Miamiban és az Abby’s Ultimate Dance Competitionban is. Milyen érzés volt, hogy írhattál a dance Moms című műsornak egy dalt?

– A show executive producere, John Corella kért fel arra, hogy írjak egy dalt a műsornak. A Dance Moms első évadának zenéjéül a Cryt választottam. Utána elkezdte értékesíteni a kislemezt, mint egy őrült, ezért úgy gondoltam, hogy az lenne az okos lépés tőlem, ha készítek hozzá egy hivatalos videót. Apám javaslatára megkerestem a műsor egyik szereplőjét, Maddie-t, aki a videómban táncolni fog. Abby Lee Miller volt a koreográfus, és két héttel később Maddie már az LA-be tartó repülőn is volt. Azóta barátok lettünk, nagy az egyetértés közöttünk. Már arról is kérdezett, mikor írok róla testre szabott számokat, ami nagy megtiszteltetés lenne számomra.

– Mi volt Maddie édesanyjának, Melissának és a show tánctanárának, Abby Lee Millernek a véleménye az elkészült videóról?

– Azt hiszem, nagyon jól fogadták. Amikor a forgatáson voltunk, nem volt száraz szem a stúdióban. Melissa nagyon büszke volt a kislányára. Abby is ugyanígy volt. Maddie-re fényes jövő vár, úgy táncol, mint egy lélek. Ő is egyre jobban arra törekszik, hogy még jobb legyen. Azt hiszen nagyon büszke lehet magára, valóban nagy tehetség.

– A Cry nagyon jól fogyott az iTuneson, köszönhető a CW-s One Tree Hill című sorozatnak és az NBC The Voice-jának. Nem gondolod, hogy van ennek egy bizonyos előnye a rádiókkal szemben?

– Abszolút. Ez nagyszerű módja azon pénzkereseti lehetőségeknek, amik maradtak a zenészeknek. Olyan sok különböző helyeken hallhatjuk, mint a Pandora, a Spotify, a Last.fm, a műholdas rádiók és a podcast. A régi modell már nem működik. Az új művészeknek egy rést kell találniuk a zenei piacon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek