Starity

Bajor filmes díjjal jutalmazták Tobias Morettit

2014. január 30. 12:12   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A zsűri elismerően beszélt Tobias Morettiről és munkásságáról a müncheni díjátadón, ahonnan nem távozott üres kézzel.

hirdetés
Bajor filmes díjjal jutalmazták Tobias Morettit

München – itt adták át január 17-én, péntek este a Bajor Filmdíjakat, ahol többek között Tobias Moretti és Andreas Prochaska biztosan örülhetett. Prochaska történelmi alpesi westernjével, a Das finstere Tal-lal (magyarul ’A sötét völgy’) elnyerte a legjobb rendező díját. A Das finstere Tal világpremierjére egyébként a Berlinálén kerül sor, február 10-én, a mozikba pedig a tervek szerint négy nappal később érkezik meg.

A már most szép sikereket elért film egy távoli hegyi faluban játszódik, ahol egyszer csak megjelenik egy rejtélyes idegen (Sam Riley), akinek érkezését követően több haláleset is történik.

A sötét völgy kapcsán Tobias Moretti nevét is jó szívvel emlegetik, aki Münchenben szintén átvehette a legjobb színésznek járó elismerést. „Ő egy népszerű és keresett karakterszínész, egy makacs sztár, aki mindig szenvedélyes a színpadon és a kamera előtt egyaránt. Változatos alakítást nyújt, mindig a legjobbat adja” – indokolta meg döntését a zsűri. Moretti kiváló, de nem csak ebben a friss moziban láthatunk tőle addiktív játékot – ahol egyébként a falu komor zsarnokát alakítja – hanem például a Hirngespinsterben (Fantáziáló), ahol egy családi dráma apafigurájaként tűnik fel.

Moretti 2013-as éve egyébként nagyon termékeny volt, négy filmet is leforgatott, mindemellett színházban is aktívan tevékenykedett. A Szöktetés a szerájból – meglehetősen modern felfogású – operát például még a televízió is közvetítette, melyben Selim szerepében nyújtott felejthetetlent. Jelenleg is éppen forgat, az Im Schatten des Spiegels (A tükör árnyékában) című filmet, melyben gróf Géza Von Közsnöm karakterét kelti életre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek