Starity

Plágiumpert vesztett Carly Rae Jepsen és az Owl City

2014. január 31. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Carly Rae Jepsen és az Owl City ellen 2012-ben indult perben most született ítélet, a bíróság szerint tényleg lenyúlták a Good Time refrénjének a dallamát.

hirdetés
Plágiumpert vesztett Carly Rae Jepsen és az Owl City

Mi is beszámoltunk arról, hogy Carly Rae Jepsen és az Owl City ellen pert indított egy alabamai énekes-dalszerző, Ally Burnett, miután kísérteties hasonlóságot fedezett fel saját dala, az Ah, It's A Love Song és a két sztár együttműködéséből született Good Time című sláger között.

A perben a napokban született jogerős ítélet, a bíróság helyt adott a kevésbé ismert énekesnő állítátásainak, és megállapította a plágium tényét. Ally az erkölcsi elégtétel mellett 804.156 dollár összegű fájdalomdíjat is bezsebelhet, amelyre a dal jogdíját kezelő BMI-t kötelezte az igazságszolgáltatás.

A kanadai énekesnő ellen nem ez volt az egyetlen plágiumvád, hiszen 2012 novemberében egy ukrán énekesnő is beperelte a sztárt, mondván, a Call Me Maybe című dalának szövegét az ő Hunky Santa című száma ihlette, azokat a vádakat azonban állítólag ejtették.

Carly nem nyilatkozott az elvesztett perrel kapcsolatban, de jelenleg nem is ér rá, hiszen minden erejével Broadway-debütálására készül. A Hamupipőke című Rodgers & Hammerstein musical producerei őt kérték fel a címszerepre Laura Osnes távozása után, így február 4-étől kezdődően 12 héten keresztül lesz látható a nagy sikerű Broadway-show-ban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek